Βασιλική Τρουφάκου: «Ακόμα δεν δέχονται τον όρο γυναικοκτονία – Οι γυναίκες πεθαίνουν μέσα στα σπίτια» (Video)

Βασιλική Τρουφάκου: «Ακόμα δεν δέχονται τον όρο γυναικοκτονία – Οι γυναίκες πεθαίνουν μέσα στα σπίτια» (Video)

Καλεσμένη στην εκπομπή «Night Out» βρέθηκε η Βασιλική Τρουφάκου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  για τον σεξισμό και τον μισογυνισμό στον χώρο της υποκριτικής και για τους λόγους που είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία.

Αυτή τη σεζόν η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Famagusta» και στην παράσταση «Το μυστικό της κοντέσας Βαλαίρενας» στον Ελληνικό κόσμο.

Με αφορμή διάφορα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει στην μέχρι τώρα καριέρα της η ηθοποιός σχολίασε πως σε μια δουλειά ποιο εύκολα ο σκηνοθέτης θα διορθώσει μια γυναίκα παρά έναν άντρα συνάδελφο. Μια δυναμική γυναίκα αποτελεί απειλή ενώ για έναν άντρα αυτό αποτελεί χάρισμα και προσόν.

Πρώτα θα συμφωνήσουν οι άντρες ηθοποιοί την αμοιβή τους και ύστερα θα διαμορφωθεί το ποσό που θα πάρουν οι γυναίκες ηθοποιοί.

«Ο μισογυνισμός είναι το πρόβλημα που υπάρχει παντού. Υπάρχει μέσα μου και μέσα σου, σε όλους. Είμαστε πιο καχύποπτοι όταν θα μιλήσουμε για μία γυναίκα ή όταν μία γυναίκα μιλάει, είμαστε πιο επικριτικοί, θα τη διορθώσουμε πιο εύκολα. Είναι ένστικτο αυτό. Σε μία πρόβα πιο εύκολα θα αρχίσουν να διορθώνουν εμένα παρά τον άρρεν συνάδελφο. Επίσης όταν μία γυναίκα λέει τη γνώμη της ή είναι δυναμική είναι η «σκύλα», η «δύσκολη», ενώ στον άντρα όλα αυτά είναι χαρίσματα. Έχει αποχρώσεις και μέγεθος.

Πας να κλείσεις μια δουλειά και λένε να κλείσουν πρώτα οι άντρες. Και εννοούμε να κλείσουν τα λεφτά τους, τους ρόλους τους, όλα. Θρίλερ, άστο. Σηκώνω ανάστημα αλλά έχω βρεθεί στο στόχαστρο επειδή έχω διεκδικήσει πράγματα. Έχω χάσει και δουλειά».

Στη συνέχεια, με αφορμή και την τελευταία γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα η Βασιλική Τρουφάκου εξήγησε γιατί είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία.

«Για να φτιάξεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει. Μέχρι πέρυσι συζητούσαμε αν υπάρχει γυναικοκτονία. Βρε παιδιά βρείτε τα νούμερα. Μας σφάζουνε σαν τα κουνέλια στα σπίτια… Και ακόμα κάποιοι δεν το δέχονται, η συντηρητική πτέρυγα δεν το δέχεται, λένε ανθρωποκτονία. Ναι άνθρωποι είμαστε, κατάλαβα τι θες να πεις κύριε βλάκα αλλά είναι διαφορετικά τα νούμερα. Μπορεί η ενδοοικογενειακή βία να τύχει και από γυναίκα σε άνδρα, αλλά είναι πολύ πιο σπάνιο. Οι γυναίκες πεθαίνουν μέσα στα σπίτια».

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία – Αδερφή της 43χρονης: «Απορώ γιατί όσοι έλεγαν ότι άκουγαν τακτικά καβγάδες και φασαρίες δεν έκαναν κάτι»

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Είχε καταδικαστεί ξανά για ενδοοικογενειακή βία ο 71χρονος – Γιατί άλλαξε ταυτότητα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter