Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Καμία ανάμειξη Παππά στην έκδοση του Documento

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Καμία ανάμειξη Παππά στην έκδοση του Documento

Το σαθρό κατηγορητήριο που έχει στηθεί σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά, κατέδειξε με την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως ανέφερε ο Κ. Βαξεβάνης ο κ. Νίκος Παππάς ουδεμία ανάμειξη είχε στην έκδοση της (τότε) εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα το 2017 και ουδεμία παρέμβαση έκανε στη θεματολογία του φύλλου, του όποιου ήταν τότε διευθυντής ο μάρτυρας.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο κ. Καλογρίτσας ουδέποτε του είπε «πάρε να ενημερώσεις τον Παππά» ούτε του ανέφερε ότι «υπακούει σε εντολές και προστάγματα του κ. Παππά ή τρίτου».

Παρόλο που το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κ. Νίκος Παππάς είχε τον απόλυτο έλεγχο της εφημερίδας, ο κ. Βαξεβάνης το αρνήθηκε κατηγορηματικά και, μάλιστα, είπε ότι αυτό το θεωρεί προσβολή στο πρόσωπό του και μόνο που λέγεται.

Αντιθέτως, όπως κατέθεσε, παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων έκανε ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας, παρά την αρχική του δέσμευση ότι θα μείνει αμέτοχος ως προς το δημοσιογραφικό τους έργο.

Ο Κ. Βαξεβάνης, επικαλούμενος το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, την κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, στο δικαστήριο και παλαιότερα δημοσιεύματα, όπως αυτό του Πρώτου Θέματος, επεσήμανε ότι έχει αποδειχθεί και ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι στο Documento δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ από τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητική επιστολής, όταν αυτή επεστράφη στην οικογένεια Καλογρίτσα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο K. Βαξεβάνης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο κ. Καλογρίτσας επιχειρούσε να αποδώσει στον εαυτό του ιδιότητες και επαφές, για διάφορα θέματα, που όμως δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα, ενώ αμφισβήτησε, ρητά και κατηγορηματικά, την αφοσίωση του επιχειρηματία στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μια ακόμα συνεδρίαση, λοιπόν, γίνεται ξεκάθαρος τόσο ο ρόλος του κ. Καλογρίτσα όσο και η μη εμπλοκή του κ. Παππά σε επιχειρηματικές δραστηριότητες τρίτων. Το σχέδιο πολιτικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού έχει πέσει στο κενό» τονίζουν οι συνήγροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης, Β. Γεωργακόπουλος και Θεόδωρος Μαντάς.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter