Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Καλογρίτσας ζητούσε να μην ερευνούμε Μητσοτάκη και Στουρνάρα

Βαξεβάνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Καλογρίτσας ζητούσε να μην ερευνούμε Μητσοτάκη και Στουρνάρα

Σε σειρά αποκαλύψεων σχετικά με όσα «σκοτεινά» συνέβησαν αμέσως μετά την έκδοση του Documento στα τέλη του 2016 και τις αρχές του 2017 και την οργανωμένη προσπάθεια να κλείσει η εφημερίδα επειδή ενοχλούσε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα προέβη ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Χρήστος Καλογρίτσας την περίοδο που ο επιχειρηματίας εξέδιδε το Documento και ο δημοσιογράφος ήταν διευθυντής της εφημερίδας είχε ενοχληθεί με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (τΤε) Γιάννη Στουρνάρα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μάλιστα, ο Χρήστος Καλογρίτσας ζητούσε από τον Κώστα Βαξεβάνη να μην «γράφει» κατά των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ενώ όπως αποκάλυψε το Γενάρη του 2017 ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας συνάντησε τον Χρήστο Καλογρίτσα στην  ΤτΕ και παρουσία και άλλων προσώπων του ζήτησε να κλείσει το Documento.

«Το 2016 είχα εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας Documento στην οποία δεν ήμουν μέτοχος αλλά διευθυντής. Από την πρώτη μέρα έκδοσης η εφημερίδα αυτή δέχτηκε «πυρά» με στόχο τη δολοφονία χαρακτήρα, και ο λόγος ήταν ότι αυτή η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική» υπογράμμισε ο εκδότης του Documento.

Ο Κώστας Βαξεβάνης σημείωσε ακόμη ότι η «εφημερίδα δέχτηκε πιέσεις» λόγω των αποκαλύψεων για το ψευδές πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το γεγονός ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν κάτοχος offshore εταιρείας σε «παραδείσια» νησιά καθώς επίσης και για τη σχέση του κ. Στουρνάρα με την πολιτική και τις κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν κεντρικός τραπεζίτης.

«Υπήρξε ενόχληση ενός συστήματος μιντιακού και πολιτικού για την έκδοση της εφημερίδας Documento και τις αποκαλύψεις που κάναμε» ανέφερε ο Κ. Βαξεβάνης.

Η πρώτη ενόχληση Καλογρίτσα για Στουρνάρα

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε στην κατάθεσή του ότι η πρώτη ενόχληση του Καλογρίτσα για τη θεματολογία του Documento ήταν στο δεύτερο φύλο της εφημερίδας και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου του 2016 με τίτλο «πραξικόπημα Στουρνάρα». Όπως προέκυπτε από την δημοσιογραφική έρευνα ο κεντρικός τραπεζίτης παρέμβαινε πολιτικά την περίοδο εκείνη. Κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τη θεσμική του ιδιότητα ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Επέμενε ότι δεν έπρεπε να ακουμπάς το Στουρνάρα είναι καλό παιδί ο Γιάννης. Κατάλαβα ότι όλο αυτό είχε να κάνει με τα δάνεια του Καλογρίτσα» σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης.

Η μεγάλη κόντρα με Καλογρίτσα λόγω Μητσοτάκη

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε σε δεύτερη ενόχληση του Χρήστου Καλογρίτσα όταν τα Χριστούγεννα του 2016 η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πλήρωνε τα δάνεια που είχε λάβει για την εφημερίδα Κήρυκα Χανίων. Όπως προέκυψε και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την περίοδο εκείνη.

«Η μεγάλη κόντρα με τον Καλογρίτσα έγινε παραμονές Χριστουγέννων του 2016 όταν το Documento κυκλοφόρησε με το θέμα ο «Κηρυκας των δανείων» και , αφορούσε στις αποκαλύψεις της Βουλής αλλά και δικές μας στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ενώ δεν πλήρωνε τα δάνεια για την εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, κανείς δεν κατήγγειλε το δάνειο και μετά έκανε και ρύθμιση. Εκεί ήρθε μες στο ατελιέ ο Καλογρίτσας και μου είπε τι είναι αυτά; Χτυπάς το άνθρωπο. Του είπα αν θες Χρηστο να μην συνεχίσουμε να τον τελειώσουμε δω».

Η τρίτη και φαρμακερή για Αβραμόπουλο

Το Γενάρη του υπήρξε μία ακόμη «παρέμβαση» σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τα εμβόλια της Novartis . Ήταν η περίοδος που μόλις είχε ξεκινήσει η διερεύνηση του σκανδάλου.

Η τρίτη παρέμβαση ήταν για τεύχος που αφορούσε τον κ. Αβραμόπουλο στις 15 Ιανουαρίου του 2017 . Εκεί είχαμε μια πολύ έντονη λογομαχία. Μου είπε ότι επειδή είναι φίλος με τον Αβωραμόπουλο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

Η συνάντηση με Στουρνάρα και η απαίτηση να κλείσει το Documento

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2017. Πρόκειται για τη συνάντηση στην οποία είχε αναφερθεί ο Βηματοδότης και είχε δημοσιεύσει και το Documento στη συνέχεια δίχως ποτέ να διαψευστεί. Την ίδια περίοδο ο Στουρνάρας είχε υποβάλλει μήνυση για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.

«Την ίδια περίοδο ο κ. Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα παρουσία κάποιων άλλων στην ΤτΕ. Δηλαδή ο ελεγχόμενος Χρήστος Καλογρίτσας για τα αμαρτωλά και μηνυθείς από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον μηνυτή. Δηλαδή ο ελεγκτής με τον ελεγχόμενο. Μια από τις πηγές μου που ήταν μέσα  στην συνάντηση μου είπε ότι ο Στουρνάρας είπε στον Καλογρίτσα να κλείσει το Documento» σημείωσε ο Κ. Βαξεβανης ενώ αναφέρθηκε και στην κατάθεση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα στη Βουλή ο οποίος είχε επιβεβαιώσει το σχέδιο κλεισίματος του Documento

Ο Κ. Βαξεβάνης στη συνέχεια υπογράμμισε πως τηλεφώνησε στον Χ .Καλογρίτσα και τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει από το Documento όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει την επιχείρηση λάσπης του Μητσοτάκη κατά του Documento

Κώστας Βαξεβάνης: Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε Φλώρο, Χατζηδάκη για να τους ελέγχει και να τους εκβιάζει (Video)

Κώστας Βαξεβάνης: Στην Ελλάδα τα σκάνδαλα «συρταρώνονται» αλλά αυτό δεν αρκεί στην κυβέρνηση

Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει την επιχείρηση λάσπης του Μητσοτάκη κατά του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter