Βενεζουέλα: Ένταλμα σύλληψης για τον Χουάν Γκουαϊδό – Κατηγορείται για προδοσία, νομιμοποίηση εσόδων

Βενεζουέλα: Ένταλμα σύλληψης για τον Χουάν Γκουαϊδό – Κατηγορείται για προδοσία, νομιμοποίηση εσόδων

Ένταλμα σύλληψης κατά του Χουάν Γκουαϊδό και αίτημα έκδοσης κόκκινης ειδοποίησης από την Ιντερπόλ ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το γραφείο του εισαγγελέα της Βενεζουέλας, έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αποκαλύφθηκαν από τον Τύπο.

Ο Γκουαϊδό κατηγορείται από το Καράκας για προδοσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς «χρησιμοποίησε πόρους της PdVSA», της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης Petróleos de Venezuela, προκαλώντας «ζημίες σχεδόν ίσες με ή μεγαλύτερες από 19 δισεκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος επικαλέστηκε αποκαλύψεις που έκανε ο Τύπος βάσει στοιχείων που προσκομίστηκαν σε «ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται πως το 2019, ο Γκουαϊδό, ηγέτης της αντιπολίτευσης, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός αρχηγός του κράτους παρότι τις εκλογές κέρδισε ο Νικολάς Μαδούρο. Τον Γκουαϊδό έσπευσαν να αναγνωρίσουν -τότε- οι ΗΠΑ αλλά και χώρες όπως η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Διώχνει η Κολομβία τον Χουάν Γκουαϊδό από το έδαφός της – «Πηγαίνει στις ΗΠΑ με εμπορική πτήση»

Εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες Μητσοτάκη-Γκουαϊδό – Το Μαξίμου «συνομιλεί» με τον αντιΜαδούρο σε φόρουμ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter