Βερολίνο: «Ραντεβού θανάτου» Ελλήνων οπαδών με ρόπαλα του μπέιζμπολ και κλομπ – Σοβαρά τραυματίες, 89 συλλήψεις

Βερολίνο: «Ραντεβού θανάτου» Ελλήνων οπαδών με ρόπαλα του μπέιζμπολ και κλομπ – Σοβαρά τραυματίες, 89 συλλήψεις

Αντί να χαρούν τις επιτυχίες των ομάδων τους που βρέθηκαν στο Final Four της Eurolegue διεκδικώντας το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης, οι φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού προτίμησαν να… ματώσουν τα ρούχα τους και να στήσουν “ραντεβού θανάτου” στο Βερολίνο που φιλοξενεί την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 ήταν τα άτομα που συνεπλάκησαν άγρια στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να επιβεβαιώνει το περιστατικό στο γερμανικό t-online. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 22:45, με τη συμπλοκή να λαμβάνει χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn Prenzlauer Allee.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague.

Σύμφωνα με άλλες πηγές,  τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο της συνοικίας του Βερολίνου και παρακολουθούσαν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ομάδας τους με τον Άρη.

89 συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία συνέλαβε 89 άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπός της. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά στη μαζική συμπλοκή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν για ελαφρούς τραυματισμούς.

Οπαδοί του μπάσκετ είχαν καβγαδίσει στο Βερολίνο και το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας. Δεκάδες οπαδοί χωρίς έγκυρα εισιτήρια φέρονται να εισέβαλαν στην Uber Arena στο Friedrichshain, όπου διεξάγεται το Final Four, ενώ ήδη είχαν ξεσπάσει επεισόδια στον προαύλιο χώρο του γηπέδου. Κατά τη διάρκεια ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν τέσσερις μπαλακλάβες, δύο μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, καθώς και ένα γκλομπ.

Διαβάστε επίσης 

Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών τη νύχτα – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τραυματίες

Καρυπίδης: «Τέτοιο «χειρουργείο» είχαμε χρόνια να δούμε, ντροπή και αίσχος»

Ο Βαγιαννίδης «έβαψε» την κούπα πράσινη με buzzer beater στο 90+7 (Video)

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter