Βολές Ανδρουλάκη – Καντέρ κατά Ερντογάν στο… παρκέ της πολιτικής

Βολές Ανδρουλάκη – Καντέρ κατά Ερντογάν στο… παρκέ της πολιτικής

Μια συνάντηση άκρως πολιτική, και με αθλητική λάμψη,  θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή  με τον σταρ του NBA, Ενές Καντέρ.

Ο «ίσως πιο γνωστός  “πολέμιος” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον αθλητικό χώρο», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, Ενές Καντέρ θα βρεθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, για να συνομιλήσουν αναφορικά με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το καθεστώς Ερντογάν, το προσφυγικό, την τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνοτουρκικής φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας-Τουρκίας.

Όπως τόνισε στο Documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος του ηγετικού επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη, οι τοποθετήσεις του  προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη   στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο  για την επιβολή κυρώσεων κατά του τουρκικού καθεστώτος, για την καταπάτηση δημοκρατικών ελευθεριών, τις απαράδεκτες πρακτικές   σε βάρος προσφύγων αλλά και για την επιθετικότητα Ερντογάν κατά της Ελλάδας αποτέλεσαν αφορμή για τη συνάντησή τους με δεδομένο ότι ο Τούρκος μπασκετμπολίστας αναπτύσσει πολιτική δράση. Είναι μια συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος ο σέντερ  των Μπόστον Σέλτικς, επισημαίνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ενές Καντέρ  είναι από τους πιο δραστήριους πολιτικά  αντικαθεστωτικούς και όπως σημείωνε χαρακτηριστικά τον Ιανουάριο του 2019 , σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης,  είναι προσωπικός φίλος του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ  Φετουλάχ Γκιουλέν, από το 2011, εποχή που ο Καντέρ πρωτόπαιξε στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ.

Ο Τούρκος σέντερ βρέθηκε σε κλοιό από το καθεστώς Ερντογάν, η στάση του έχει επιπτώσεις στην αθλητική του δραστηριότητα, ενώ έχει  να δει την οικογένειά του εδώ και μια πενταετία. Η κριτική του κατά του καθεστώτος Ερντογάν είναι οξύτατη και ήδη από χρόνια την είχε εκφράσει δημοσίως. σε συνεντεύξεις και κείμενά του, όπως στο «Τime», διακηρύσσει με κάθε τρόπο ότι «διεκδικώ το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση ως ενεργός πολίτης. Ο Ερντογάν επικαλείται το πραξικόπημα για να καταπνίξει κάθε φωνή αντίδρασης (…)».

Είναι αξιοσημείωτο ότι  τον περασμένο Απρίλιο, ο Ενές Καντέρ είχε καλέσει τον Ελληνα πρωθυπουργό να παρέμβει για να σταματήσουν οι  παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ  σε δηλώσεις του στο OPEN, είχε εκφράσει την επιθυμία να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Ενές Καντέρ: Ο άνθρωπος δίχως διαβατήριο

Μήνυμα του Ενές Καντέρ στον Μητσοτάκη: Σταματήστε τις επαναπροωθήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter