Βολές Καλπάκη σε Μαρινάκη: Αντί να απολογηθεί για την καταστροφή προσβάλλει τους πολίτες

Βολές Καλπάκη σε Μαρινάκη: Αντί να απολογηθεί για την καταστροφή προσβάλλει τους πολίτες

Βολές εξαπέλυσε ο εκπρόσωπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, όσον αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις φωτιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα και το δήθεν επιχείρημα για τις εκλογές, εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Καλπάκης τόνισε πως:

«Για τέταρτη ημέρα η χώρα βιώνει μια πύρινη κόλαση, με απώλειες συνανθρώπων μας και μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μαρινάκης, αντί να απολογηθεί για την ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, επέλεξε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τις φωτιές, λες και δεν έγιναν εκλογές», με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «Με αυτό τον τρόπο, όμως, προσβάλλει πρώτους από όλους τους πολίτες που βιώνουν αυτές τις ημέρες τα τραγικά αποτελέσματα της απόλυτης κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν λευκή επιταγή στη Νέα Δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε πως «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές είναι η αλαζονεία και η αμετροέπεια των κυβερνητικών στελεχών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, για έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών απάντησε:

«Για να πάμε στα σοβαρά που είναι όλη αυτή η κατάσταση και το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Η Αντιπολίτευση, δυστυχώς, συνεχίζει -λες και δεν έγιναν εκλογές- να εργαλειοποιεί, να προσπαθεί να εργαλειοποιήσει κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Προσπαθεί να βρει οπουδήποτε οφέλη. Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα και νομίζω ότι δεν έχουμε αυτή την στιγμή το χρόνο και δεν μας επιτρέπει η σοβαρότητα της κατάστασης να μπούμε σε μία τέτοια αντιπαράθεση».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέργιου Καλπάκη

 

«Για τέταρτη ημέρα η χώρα βιώνει μια πύρινη κόλαση, με απώλειες συνανθρώπων μας και μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μαρινάκης, αντί να απολογηθεί για την ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, επέλεξε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση.

Είπε ότι “η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τις φωτιές, λες και δεν έγιναν εκλογές”.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, προσβάλλει πρώτους από όλους τους πολίτες που βιώνουν αυτές τις ημέρες τα τραγικά αποτελέσματα της απόλυτης κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν λευκή επιταγή στη Νέα Δημοκρατία.

Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές είναι η αλαζονεία και η αμετροέπεια των κυβερνητικών στελεχών».

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση και Μητσοτάκης κρυμμένοι πίσω από τον Ζελένσκι και τους καπνούς των καταστροφικών πυρκαγιών

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπέρνει τον θάνατο – 18 άνθρωποι απανθρακώθηκαν έξω από την Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε επίσης: Εξαφανισμένοι Μητσοτάκης και υπουργοί την ώρα που η χώρα καίγεται

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter