Κυβέρνηση και Μητσοτάκης κρυμμένοι πίσω από τον Ζελένσκι και τους καπνούς των καταστροφικών πυρκαγιών

Κυβέρνηση και Μητσοτάκης κρυμμένοι πίσω από τον Ζελένσκι και τους καπνούς των καταστροφικών πυρκαγιών

Εικόνα… Δεκαπενταύγουστου δίνει η κυβέρνηση, καθώς οι φωτιές κυκλώνουν τη χώρα από τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη έως τη Φθιώτιδα και την Αττική, αφού υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη λάμπουν διά της απουσίας τους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιδίδεται για δεύτερη ημέρα σε επικοινωνιακές συναντήσεις για τη φιλοτέχνηση του διεθνούς προφίλ του, έπειτα από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Με τον Παύλο Μαρινάκη να αναλαμβάνει να περάσει την κυβερνητική γραμμή από την… επέλαση των εκκενώσεων μέχρι την υπεράσπιση των τυμπάνων πολέμου που κάλυψαν τη Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου για την υποδοχή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι πορεύεται η κυβέρνηση, καθώς ο πύρινος κλοιός πνίγει τη χώρα.

«Είναι μια νέα πραγματικότητα, την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Απόλυτη προτεραιότητα ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα και δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέτωπο των πυρκαγιών και σε κανένα τέτοιο μέτωπο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών» ήταν μερικά από τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου το πρωί της Τρίτης, λίγες μόλις ώρες πριν την σοκαριστική πληροφορία του τραγικού θανάτου δεκάδων ανθρώπων που απανθρακώθηκαν στα περίχωρα της Αλεξανδρούπολης, με τις αρχές να μιλούν για τουλάχιστον 18 μετανάστες, τονίζοντας την αλλοδαπή καταγωγή τους, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό.

Πέραν ωστόσο από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το μόνο που φαίνεται πως βρίσκεται σε λειτουργία είναι η πολιτική αποφυγής των κυβερνητικών ευθυνών μέσα από το 112 και απαγορεύσεων κυκλοφορίας σε επικίνδυνες περιοχές, αλλά και το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, που συνεχίζει να εργάζεται ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα.

Έτσι, από το πρωί της Τρίτης, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του, υποδεχόμενος στο πρωθυπουργικό μέγαρο για τυπικές συναντήσεις την πρόεδρο της Μολδαβίας, τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, και τον πρωθυπουργό της Σερβίας. Έχοντας επιβεβαιώσει από την χθεσινή φιλοπολεμική φιέστα πως η «Διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων» δεν ήταν παρά μία πρόφαση για να μεσολαβήσει για την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών για την Ουκρανία.

Στη συνάντηση με την Μάια Σάντου της Μολδαβίας οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου μιλούν γενικόλογα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτή με τον Ιακόβ Μιλατοβιτς του Μαυροβουνίου το μήνυμα ήταν πανομοιότυπο, ενώ με τον Αλμπίν Κούρτι του Κοσόβου μίλησαν για «bussiness». Με τον δε Σέρβο Αλεξάνταρ Βούτσις, το κλίμα ήταν ήδη βεβαρυμένο, αφού ο ίδιος εξέφρασε ακόμα και προβληματισμό για τη σύνθεση της «Διάσκεψης των Αθηνών».

Σε κάθε περίπτωση, αντί για εικόνες και πληροφορίες κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού, ενεργοποίηση υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, ή ακόμα και επισκέψεων του πρωθυπουργού στα συντονιστικά κέντρα, η ειδησιογραφία πλημμυρίζει με εθιμοτυπικές συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη, με τις εικόνες-ντροπής ασθενών να φυγαδεύονται από νοσοκομείο σε… ένα ferry boat, πολίτες να παλεύουν μόνοι τους για να σώσουν τις περιουσίες τους καταγγέλλοντας την ισχνή κρατική βοήθεια. Εύβοια, Βοιωτία, Ασπρόπυργος και Πάρνηθα δημιουργούν μία αποπνικτική κατάσταση, με την κυβέρνηση να σιωπά επιδεικτικά.

Ή σωστότερα, να απαντά διά του Π. Μαρινάκη σε κάθε κριτική:

«Για να πάμε στα σοβαρά που είναι όλη αυτή η κατάσταση και το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Η Αντιπολίτευση, δυστυχώς, συνεχίζει -λες και δεν έγιναν εκλογές- να εργαλειοποιεί, να προσπαθεί να εργαλειοποιήσει κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Προσπαθεί να βρει οπουδήποτε οφέλη. Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα και νομίζω ότι δεν έχουμε αυτή την στιγμή το χρόνο και δεν μας επιτρέπει η σοβαρότητα της κατάστασης να μπούμε σε μία τέτοια αντιπαράθεση».

Μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αρκετή για να περιγράψει τη στάση σύσσωμης της κυβέρνησης απέναντι σε ακόμα μία φυσική καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπέρνει τον θάνατο – 18 άνθρωποι απανθρακώθηκαν έξω από την Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε επίσης: Αφύλακτα πολεμικά αεροδρόμια: Καναντέρ σβήνουν τη φωτιά μέσα στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα (Photo – Video)

Διαβάστε επίσης: Ερωτηματικά για τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη σε Ζελένσκι για μεγαλύτερη στήριξη στην Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter