Βόλος: Κινδυνεύει μέχρι και με απώλεια του ματς με την Κηφισιά – Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Βόλος: Κινδυνεύει μέχρι και με απώλεια του ματς με την Κηφισιά – Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να χάσει ο Βόλος στα δικαστήρια το ματς με την Κηφισιά, μετά το αποκαλυπτικό βίντεο που ανάρτησαν στα social media οι γηπεδούχοι, καταγγέλλοντας ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου εις βάρος του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Τετέι.

«Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τεττέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Κηφισιά.

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κινητοποίηση του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League θα πρέπει το εν λόγω περιστατικό να έχει γραφτεί είτε στο φύλλο αγώνα, είτε στην έκθεση του παρατηρητή. Σε περίπτωση που δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε χρειάζεται επέμβαση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, ο οποίος δύναται να κινηθεί αυτεπάγγελτα είτε μέσω επώνυμων καταγγελιών, είτε χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό από τα ΜΜΕ.

Σε περίπτωση που η υπόθεση πάει στα δικαστήρια, τότε η ΠΑΕ Βόλος κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά, να επιβληθεί πρόστιμο αλλά και ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα στον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά το άρθρο 18 του Πειθαρχικού Κώδικα

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται:

– Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον.

– Αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου

– Αν είναι θεατής με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, από έξι (6) μήνες μέχρι δύο (2) έτη και η ομάδα του με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ μέχρι
τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ εφόσον είναι ΠΑΕ και από πεντακόσια (500) ευρώ έως χίλια (1.000) ευρώ αν είναι σωματείο

2. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος»

Διαβάστε επίσης: Ρατσιστική επίθεση Μπέου σε ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς – Το αποκαλυπτικό βίντεο

Έγκλημα στα Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

Αγρότες: Συναντούν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Χαμηλές προσδοκίες, έτοιμοι για κλιμάκωση

Γλυφάδα: Το κίνητρο του δράστη για το μακελειό αναζητούν οι Αρχές – Τα πρώτα στοιχεία (Video)

Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Ράφα – Πιέσεις από Ισραήλ για εκτοπισμό αμάχων στα σύνορα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter