«Βόμβες» Καντσέλσκις για το Μουντιάλ 2018: «Η Ρωσία αγόρασε όλα τα παιχνίδια για να φτάσει στον προημιτελικό»

«Βόμβες» Καντσέλσκις για το Μουντιάλ 2018: «Η Ρωσία αγόρασε όλα τα παιχνίδια για να φτάσει στον προημιτελικό»

«Φωτιές» άναψε ο παλαίμαχος άσος του ρώσικου ποδοσφαίρου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντρέι Καντσέλσκις, καθώς σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «sports.ru» της πατρίδας του, υποστήριξε ότι η Ρωσία είχε εξαγοράσει όλα τα παιχνίδια της μέχρι τους προημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το οποίο και διοργάνωσε.

Η Ρωσία είχε φτάσει στους «8» σε εκείνο το Μουντιάλ. Στον όμιλο της νίκησε 5-0 τη Σαουδική Αραβία, 3-1 την Αίγυπτο και ειχε ηττηθεί 3-0 απο την Ουρουγουάη Προκρίθηκε ως 2η στους 16 κι εκει απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι (1-1 στα 120 λεπτά). Στον προημιτελικό αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ του τελικού Κροατία στα πέναλτι (2-2 στα 120′).

Ο 53χρονος παλαίμαχος Ρώσος ποδοσφαιριστής (με 36 εμφανίσεις τη δεκαετία του ’90 στην εθνική ομάδα) αρχικά επιτέθηκε στον τότε ομοσπονδιακό προπονητή, Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ: «Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Απλά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να είναι προπονητής στην εθνική γιατί στη δική μου λογική ένας πρώην τερματοφύλακας είναι προπονητής τερματοφυλάκων. Ίσως δουλεύει καλά σε συλλόγους, όχι όμως σε εθνική ομάδα». Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν μετά από τόσο καιρό άλλαξε άποψη και τότε άστραψε και βρόντηξε:

«Για ποιο λόγο να αλλάξω άποψη; Επειδή αγοράσαμε τα πάντα το 2018; Όλα τα παιχνίδια ήταν αγορασμένα! Δεν το ξέρετε; Παίξαμε εντός έδρας και όπως το 2002 είχαν… σφάξει τις ομάδες που έπαιζαν με την Ν. Κορέα, το ίδιο έγινε με εμάς. Η δουλειά του Τσερτσέσοβ φάνηκε στο επόμενο ευρωπαϊκό όπου αποτύχαμε. Με μια σοβαρή ομάδα παίξαμε, την Ουρουγουάη και μας κέρδισαν με 3-0 στο τελευταίο ματς του ομίλου. Ο αγώνας με την Ισπανία στους «16» ήταν πολύ παράξενο ματς γιατί οι αντίπαλοι μας έπαιξαν ακατανόητα. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι Ισπανοί άλλαξαν προπονητή μια ημέρα πριν ξεκινήσει τότε το Μουντιάλ κι έβαλαν στη θέση του Λοπετέγκι τον Ιέρο που δούλευε στην Ομοσπονδία της χώρας του; Κάποια στιγμή θα βγουν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες και θα δείτε πόσο δίκιο έχω».

Ο δημοσιογράφος επεσήμανε στον Καντσέλσκις ότι είναι δύσκολο παίκτες όπως οι Αντρές Ινιέστα ή Σέρχιο Ράμος να δέχθηκαν να κάτσουν να χάσουν και μάλιστα σε στην κορυφαία διοργάνωση, με τον παλαίμαχο Ρώσο να εμπλέκει… τον βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς τι θα κάνατε αν ο βασιλιάς της χώρας σάς έκανε ξεκάθαρη υπόδειξη; Μπορεί να με πιστέψετε μπορεί και όχι. Σας λέω όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες από ανθρώπους, ακόμη κι από ποδοσφαιριστές. Κι αργά ή γρήγορα θα ομολογήσουν και θα μιλήσουν για όλα όσα έγιναν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter