Βορίδης βαρέων βαρών

Βορίδης βαρέων βαρών
Βαρύς ο Μάκης Βορίδης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ο Μάκης Βορίδης είναι η απόδειξη ότι στην πολιτική η αναμονή, είναι σημαντικότερη από την επιμονή. Κάποιος άλλος με την πολιτική προϊστορία του Βορίδη, ή θα είχε εξαφανιστεί στο μαύρο σκοτάδι όσων εκπροσωπούσε, ή θα ήταν σήμερα ένα μείγμα τηλεπωλητή και γραφικού ιδεολογικού πάστορα της ακροδεξιάς. Να όμως που αυτή τη στιγμή, είναι ο πρωθυπουργεύων της χώρας.

Ο Βορίδης διαθέτει απεχθή ιδεολογική συγκρότηση και ικανότητες που ο Μητσοτάκης δεν θα αποκτήσει ποτέ. Παρότι λόγω των πολιτικών του χαρακτηριστικών θα μπορούσε να είναι ηγέτης ενός δεξιού κόμματος στην Ελλάδα, παρέμενε πάντα στο παρεμβατικό παρασκήνιο. Είχε ο ίδιος ακρωτηριάσει το πολιτικό του μέλλον, με εκείνο το τσεκούρι της εφηβείας που κράδαινε στις γνωστές φωτογραφίες.

Απέκτησε σκηνική παρουσία στο πλευρό του Καρατζαφέρη, προωθήθηκε σε πρωταγωνιστικό ρόλο από το Σαμαρά και έφτασε να εκφράζει την τραγωδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η συνύπαρξή του με τον Μητσοτάκη είναι αναγκαίο κακό γι’ αυτόν και φυσικά έχει ημερομηνία λήξης. Είναι δε πολύ πιθανό, το τέλος της συμπόρευσης να μην είναι σε βάρος του υπουργού.

Η διαφωνία του Μάκη Βορίδη με το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, μπορεί να εδράζεται όπως λέει σε ιδεολογικές απόψεις, αλλά είναι και μια χρυσή ευκαιρία πολιτικής αυτονόμησης. Ή για να το θέσω διαφορετικά, είναι δυνατόν ο Βορίδης, να έχει ως τροχοπέδη στην πορεία του τις κουμπαριές του με τον Ζαν Μαρίν Λεπέν και τις συγγένειες με τον φασισμό και τώρα που σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά απειλεί να κυριαρχήσει, αυτός να παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου ως διακοσμητικό του Μητσοτάκη και της οικογένειας;

Επιπλέον, άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα του Βορίδη. Ο Μάκης Βορίδης δεν είναι ένας ακροδεξιός λαγός, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης, τον οποίο ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί όποτε έχει ανάγκη να μαντρώσει αυτούς που σκέφτονται να κάνουν εντριβές με τις κηραλοιφές του Βελόπουλου. Αντιθέτως, ο Βορίδης θεωρεί ως ανάγκη την ιδεολογική επικράτηση του χώρου του. Μπορεί να πει κάποιος, ότι βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που έχει και στοιχεία προσωπικής ρεβάνς.

Στην Ελλάδα, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την ισχυρή πιθανότητα να επικρατήσει και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, ένα νέο κόμμα που θα κινείται στο χώρο της ακροδεξιάς. Η πιθανή σύγκρουση Βορίδη με τον Μητσοτάκη πάνω σε «θέματα αρχών» μπορεί κάλλιστα να τον αναδείξει σε ηγέτη της ακροδεξιάς. Σε τελευταία ανάλυση, δεν έφαγε τη λέζα δεκαετιών για να καταλήξει να θαυμάζει υποκριτικά τα χαλιά που έστρωσε η Μαρέβα στο Μαξίμου.

Η ανυποχώρητη στάση του, στο όνομα των αρχών, ίσως είναι η αρχή για να μετρήσει διαθέσεις και δυνάμεις. Άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς, ψάχνει έναν καλό τρόπο, εκτός από το λόγο για να δώσει το μάθημα που θα ήθελε στο Μητσοτάκη.

Όσοι υποθέτουν ότι ξεκινάει μια περίοδος βαρέων βαρών για τον Βορίδη, έχουν μεγάλη πιθανότητα να επιβεβαιωθούν. Πάντα φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να μείνει για να ξεσκονίζει τα «χαλιά ή τα χάλια».

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Αργολίδα: Κλειστά τα σχολεία στην Κυνουρία – Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι μετά τα 4,8 Ρίχτερ (Videos)

Και άλλοι φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την ΑΑΔΕ

ΝΔ: Μπάχαλο στα φροντιστήρια των βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter