ΝΔ: Μπάχαλο στα φροντιστήρια των βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΝΔ: Μπάχαλο στα φροντιστήρια των βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ο Ακης Σκέρτσος ανέλαβε την ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τουλάχιστον 30 βουλευτές της ΝΔ φέρονται να διαφωνούν με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ακόμη και με τις κουτσουρεμένες διατάξεις για τα τέκνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητστοτάκη. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Αδωνης Γεωργιάδης φέρεται να είπε σήμερα στο «φροντιστήριο» που γίνεται στην Πειραιώς για τους βουλευτές της ΝΔ ότι «όποιος δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο δεν ψηφίζει Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός βέβαια δεν βάζει κομματική πειθαρχία. Ο καθένας κάνει ο,τι θέλει».

Για να πειστούν όσοι αμφιβάλλουν ξεκίνησαν «φροντιστήρια» στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ο οποίος ξεκίνησε την ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη ρήση του Κωσταντίνου Καραμανλή «ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά».

Αυτό είχε τονίσει και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης με ένα χάρτη που έδειχνε δυτικά χώρες που έχουν αναγνωρίσει τον γάμο ομόφυλων και ανατολικά τις χώρες, αναμέσά τους και η Ελλάδα, που δεν το έχουν κάνει.

Το «μασάζ» στους βουλευτές γίνεται στη βάση το κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες άρα και εμείς και όχι στην ουσία του που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι διαφωνούντες, από τον Αντώνη Σαμαρά, τον Μάκη Βορίδη και πολλούς άλλους, παίζουν το ακροδεξιό χαρτί «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» και έχουν ανάλογη απήχηση, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης διαφωνεί με την ιδέα ότι οι βουλευτές χρειάζονται φροντιστήρια για να καταλάβουν και μάλιστα το βρίσκει προσβλητικό αυτός που είναι στην παράταξη από το 1964 να ενημερώνεται από ένα στέλεχος που ήρθε πρόσφατα, εννοώντας τον Α. Σκέρτσο

Από τις κόντρες που υπήρξαν μέσα στο φρονιστήριο ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας είπε πως «δεν είναι σωστό να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν εφόσον δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία» και του απάντησε ο Γιάννης Μπρατάκος πως «είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα και όχι καφενές».

Ο βουλευτής Πειραιά Νίκος Βλαχάκος είπε ότι «εγώ είμαι από τη Μανη και τον Πειραιά και θα είναι δύσκολα για τα παιδιά σε αυτές τις περιοχές» για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε αυτό που είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά από την καταψήφιση, σαφώς προτιμότερη είναι η αποχή».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης κατά την είσοδό του στα γραφεία τόνισε ότι «ο Μητσοτάκης είναι αδιαμφισβήτητος πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη Βουλής και κοινωνίας. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για την ενότητα».

Οι κόντρες συνεχίστηκαν για πολύ. Ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι πρέπει να υπολογίσουν τις «μεγάλες αντιδράσεις απο ένα κομμάτι της κοινωνίας» και πρότεινε «τροποποίηση του συμφωνού συμβίωσης».

Η απάντηση του Αδωνη Γεωργιάδη πάλι ήταν πάνω στο μοτίβο «ανήκουμε στη Δύση». «Μόνο αν δούμε τον χάρτη η απάντηση είναι απλή. Θελουμε να είμαστε με τα προηγμένη κράτη» είπε ο υπουργός Υγείας προκαλώντας αναστάτωση στην αίθουσα.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης φέρεται να συνέστησε στον Αδωνη Γεωργιάδη ηρεμία, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντάει πως είναι πολύ ήρεμος.

Νέος γύρος έντασης υπήρξε και μεταξύ του Αδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος υποστήριξε πως «υπήρξε λάθος στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης και μπορει ένας μόνος του να υιοθετήσει παιδί και να μην ελέγχεται ο σύντροφος τους».

«Ήταν λάθος και τώρα σου λέω ότι θα είναι για το καλό του παιδιού και τώρα με το γάμο θα ελέγχονται και οι δυο γονείς» του απάντησε ο υπουργός.

Δεν είναι ακόμη καθαρό πόσοι από τους 158 βουλευτές πήγαν στο «φροντιστήριο». Το βέβαιο είναι ότι την πρώτη μέρα έδειξε περισσότερο τις εσωκομματικές διαφορές παρά τις συγκλίσεις. Η δεύτερη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter