Βουλευτές του ΜεΡΑ25 συμπαραστέκονται στον Κώστα Βαξεβάνη

Οι σοβαρότατες καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι σήμα κινδύνου, τονίζει σε δήλωσή της η Αγγελική Αδαμοπούλου βουλευτής Α’ Αθηνών και Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25, επισημαίνοντας ότι “οταν ένας δημοσιογράφος δέχεται απειλές για τη ζωή του, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία ενός άλλου δημοσιογράφου, το κράτος δικαίου και η πολιτεία οφείλουν να αντιδράσουν με άμεσα αντανακλαστικά».

Η Μαρία Απαντζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25 δήλωσε ότι την «θλίβει το γεγονός οτι ένας δημοσιογράφος με σθένος όπως ο κ. Βαξεβανης καταγγέλλει τέτοια περιστατικά για την ζωή του γιατί η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται από τραμπούκους». Ζητά δε «να πέσει άπλετο άπλετο φως», προσθέτοντας «Μαζί σου Κώστα…»

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπτόσωπος Τύπου του ΜεΡΑ25 τόνισε πως είναι «αυτονόητο σε μια δημοκρατία, η δημοσιογραφία να μην εκβιάζεται και να μην τρομοκρατείται. Τα όσα κατήγγειλε χθες ο κ. Βαξεβάνης πρέπει να διερευνηθούν άμεσα. Η δικαιοσύνη και η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τόσο την ζωή των πολιτών, όσο και την ελευθέριας του τύπου.

https://twitter.com/m_kritharidis25/status/1385892265646772225