Βουλή: Ανενημέρωτος από την ΕΥΠ ο Βορίδης για την εμπλοκή Αγιαβέφε με τη Greek Mafia

Βουλή: Ανενημέρωτος από την ΕΥΠ ο Βορίδης για την εμπλοκή Αγιαβέφε με τη Greek Mafia

Μετά την αποκάλυψη για το φιάσκο της ΕΥΠ με τη Ρωσίδα κατάσκοπο που έχει διαφύγει από τον Ιανουάριο, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας πως δεν ενημερώθηκε από την Υπηρεσία για τη σύλληψη του Τούρκου, Γιασάμ Αγιαβέφε, με πλαστά και ψευδή νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία παρέλαβε από τη Greek Mafia, όπως ανέδειξε το Documento.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος ρώτησε ευθέως αν η ΕΥΠ «σκάναρε» τον πρώην υπήκοο του ψευδοκράτους, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως η ενημέρωση από την ΕΥΠ δεν ανέφερε τίποτα σχετικό για όσα αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ειδικότερα, το Documento είχε φέρει στο φως ότι ο καταζητούμενος από την Interpol, ο οποίος έχει λάβει τη Σερβική και Δομινικανή υπηκοότητα στο παρελθόν, είχε συλληφθεί -αρκετό διάστημα πριν λάβει τιμητική πολιτογράφηση με υπογραφή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου- με σειρά ψευδών νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ το όνομά του περιλαμβάνεται σε σχετική δικογραφία εξάρθρωσης κυκλώματος που δρούσε ενός της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε σχετικά: Κυβέρνηση συνέχεια της μαφίας

«Μιας και μάθατε ότι Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι, θα πρέπει να μάθουμε τη διαδικασία μέσα από την οποία ένας άνθρωπος γίνεται Έλληνας πολίτης. Διότι η τιμητική πολιτογράφηση δεν είναι ούτε golden visa, ούτε βίζα ξεπλύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε αρχικά ότι ο Αγιαβέφε έχει λευκό ποινικό μητρώο, πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος, αλλά και τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης του στην Τουρκία. «Ουδέν νεότερο προς ειπείν» είπε ο υπουργός και «φωτογράφησε» την ΕΥΠ, λέγοντας ότι η «ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό» με την εμπλοκή του στο κύκλωμα που προμήθευε ψευδή νομιμοποιητικά έγγραφα.

«Κάνατε Έλληνα έναν που έχει αναρτήσει τη σφαγή στη Σμύρνη»

«Μόλις μου είπατε ότι και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και ότι η ΕΥΠ δεν λειτούργησαν σωστά» διαπίστωσε ο κ. Ζαχαριάδης, ρωτώντας τον κ. Βορίδη αν γνωρίζει ότι ο Αγιαβέφε έχει κάνει αναρτήσεις, επιχαίροντας για την καταστροφή της Σμύρνης. «Κάνατε Έλληνα πολίτη -τιμητικά- κάποιον που έχει αναρτήσει στο Facebook τη σφαγή στη Σμύρνη» στηλίτευσε.

«Δεν προκύπτει κάτι επιλήψιμο από τις απόρρητες εκθέσεις»

Ο Μ. Βορίδης ανταπάντησε -μεταξύ άλλων- πως είναι ήσσονος σημασίας το γεγονός ότι το όνομα του Αγιαβέφε περιλαμβάνεται σε σχετική ποινική δικογραφία, καθώς δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. «Κάποιος λέει κάτι για σας σε μια ποινική δικογραφία, και;», ήταν το βολικό ερώτημα που έθεσε, ενώ έδωσε ένα ακόμα «χτύπημα» στην ΕΥΠ, τονίζοντας: «Στον φάκελο που εξέτασα εγώ, δεν υπήρχε κανένα νεότερο στοιχείο, αλλά και στις απόρρητες εκθέσεις δεν προκύπτει τίποτα επιλήψιμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter