Βουλή: Κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων η Αραμπατζή

Βουλή: Κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων η Αραμπατζή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών άσκησε στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει.

«Τυχόν κενά του συμφώνου συμβίωσης οφείλουμε να τα ρυθμίσουμε. Όμως, η επίκληση στο συναίσθημα που επιχειρήθηκε, καθώς και ψευτοδιλήμματα του τύπου: ετερόφυλοι γονείς ντε φάκτο ακατάλληλοι, ομόφυλοι γονείς ντε φάκτο υποδείγματα ή νομικά αβάσιμες θεωρίες περί δήθεν ντε φάκτο κατάληξης παιδιών ομόφυλων οικογενειών στα ιδρύματα τη στιγμή που και σήμερα ο νομικός γονέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει για τα πάντα τον κοινωνικό γονέα, δεν προσφέρουν στην αλήθεια» είπε και πρόσθεσε:

«Ποιος μπορεί συλλήβδην και αξιωματικά να στερεί από το παιδί τη ζωτική ανάγκη να έχει πατέρα και μητέρα. Να του στερεί το σύμβολο, το ρόλο, τον ακατάλυτο δεσμό με τη μητέρα όταν αυτό θα τεκνοθετείται από δύο άντρες που μπορεί να το αγαπούν, αλλά μάνα δεν θα είναι κανείς».

Προέβλεψε δε ότι «σήμερα η τεκνοθεσία, αύριο η παραγγελία», εξηγώντας: «Γιατί μπορεί το νομοσχέδιο να αποκλείει σήμερα την παρένθετη μητέρα, αλλά είναι βέβαιο ότι η εξίσωση των ομόφυλων στον γάμο τους εξισώνει και στο δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι θα το δώσει σε σχετική προσφυγή ο ευρωπαίος δικαστής».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «μια νέα κοινωνική μηχανή που εμπορευματοποιεί τη μητρότητα, εργαλειοποιεί το γυναικείο σώμα, αδιαφορεί για τους νόμους της φύσης και με απληστία διψά για μια εκδικητική δικαιοσύνη των δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Και ο Αθανασίου καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γάμος ομοφύλων: Στρίβειν δια της αποχής (και) ο Πέτσας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter