Βουλή: «Καθυστερήσεις» στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας – Αψιμαχίες με το «καλημέρα» (Video)

Βουλή: «Καθυστερήσεις» στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας – Αψιμαχίες με το «καλημέρα» (Video)

Χωρίς την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και συγκεκριμένα η συζήτηση του νομοσχεδίου: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις».

Δείτε επίσης: Πρόταση δυσπιστίας: Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία – Εφ΄ όλης της ύλης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι η συνδιαμόρφωση του τελικού κειμένου της πρότασης από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, καθώς έπρεπε να βρεθεί η «χρυσή τομή» σε επίπεδο διατυπώσεων.

Ενδεικτικό ήταν ο διάλογος ανάμεσα στον Μιχάλη Κατρίνη και τον Κώστα Τασούλα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε στην αρχή της διαδικασίας πως έχει προαναγγελθεί η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας χωρίς, όμως, να την καταθέτει.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Βουλής του αντέτεινε πως αυτή κατατίθεται σε «εν εξελίξει συνεδρίαση», προσθέτοντας πως θα γίνουν όσα προβλέπονται στον Κανονισμό της Βουλής εφόσον κατατεθεί.

«Καλή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ»

Σύμφωνα με την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ήταν καλή σε σχέση με τη συνδιαμόρφωση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Όπως εξήγησαν οι πηγές, έγιναν τροποποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επί του αρχικού κειμένου του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έγιναν όλες αποδεκτές από την πλευρά του τρίτου κόμματος. «Κάναμε κάποια κομμάτια του κειμένου πιο αυστηρά» ανέφεραν συγκεκριμένα.

Πρώτος τον λόγο στην Ολομέλεια θα πάρει ο Ν. Ανδρουλάκης για να καταθέσει την πρόταση, ενώ θα επιδιωχθεί να τοποθετηθεί και ο Σ. Φάμελλος. Επιπλέον, εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Ν. Παππάς, ενώ από το ΠΑΣΟΚ η Μ. Αποστολάκη.

Παίρνοντας τον λόγο με αφορμή όσα ειπώθηκαν την Κυριακή με αφορμή την πρόταση του Στ. Κασσελάκλη για παραίτηση του πρωθυπουργού και διεξαγωγή εκλογών παρουσία παρατηρητών, ο Ν. Παππάς είπε πως σε καμία χώρα του ΟΑΣΕ δεν διεξάγονται εκλογές χωρίς παρουσία παρατηρητών.

Δείτε το βίντεο:

«Δεν θα παριστάνετε και τους κήνσορες…»

Μετωπική επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Χρ. Γιαννούλης, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί το πολίτευμα, αλλά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Είστε διατεθειμένοι να κάνετε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές;» ρώτησε την πλειοψηφία για να απαντήσει στο ερώτημα που διατύπωσε ο Μ. Βορίδης αν η αξ. αντιπολίτευση έχει πρόθεση να αμφισβητήσει «το κεκτημένο της μεταπολίτευσης για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

«Δεν κάναμε εμείς υποκλοπές, εσείς κάνατε. Εσάς άκουγε και τον κ. Χατζιδάκης ο κ. Μητσοτάκης» είπε απευθυνόμενος στον Μ. Βορίδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα στελέχη της πλειοψηφίας να μην παριστάνουν «τους κήνσορες και τους τιμητές του κράτους δικαίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter