Βουλή: Μία παραδοχή και μία κυβίστηση Γεωργιάδη για το οικογενειακό project Μαραβέγια

Βουλή: Μία παραδοχή και μία κυβίστηση Γεωργιάδη για το οικογενειακό project Μαραβέγια

Απαντώντας στην κριτική του Παύλου Πολάκη για την προσπάθεια του «γαλάζιου» βουλευτή Κώστα Μαραβέγια να εξασφαλίσει 4,2 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας πως πριν την τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου που έγινε επί ημερών του δεν περιλαμβάνονταν Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης, ενώ σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν πριν από έξι μέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή, σήμερα υποστήριξε πως το οικογενειακό project Μαραβέγια είχε συμπεριληφθεί στον τελικό και όχι στον προσωρινό πίνακα.

Δείτε επίσης: Ζητά και τα ρέστα ο Μαραβέγιας: «Ο Πολάκης είναι άσχετος και αδαής»

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδη χαρακτήρισε «τύχη αγαθή» το γεγονός ότι θα απαντήσει στον Π. Πολάκη την ώρα που στην αίθουσα της Ολομέλειας βρισκόταν ο Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου τον διορθώσει εάν πει κάτι που δεν ισχύει σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, με τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ να μην παίρνει τον λόγο με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του υπουργού.

Η κυβίστηση

«Έχετε οχυρωθεί πίσω από την έκδοση του οριστικού πίνακα και το είπατε με στεντόρεια φωνή» είπε ο Αδ. Γεωργιάδης στην πρώην αν. υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που πριν από έξι μέρες στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής είχε ισχυριστεί πως επρόκειτο για τον «προσωρινό πίνακα». «Πρώτον δεν έχει πάρει ΦΕΚ ποτέ η έγκρισή του (σ.σ. Κώστα Μαραβέγια), στην πραγματικότητα δεν έχει έγκριση. Είναι μόνο στον προσωρινό πίνακα» είχε απαντήσει σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Ο Μαραβέγιας έκλεισε αγορά κλινικής για 1,3 εκατ. ευρώ

Εν συνεχεία, υποστήριξε πως η συμπερίληψη κάποιου ενδιαφερόμενου στον οριστικό πίνακα δεν είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας, καθώς πρέπει να δημοσιευτεί σχετικό ΦΕΚ για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης. Διόλου τυχαίο ότι διευκρίνισε για άλλη μια φορά ότι το εν λόγω ΦΕΚ εκδίδεται από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή και όχι από τον υπουργό, συνεχίζοντας να καλύπτει τόσο… όσο τον Κ. Μαραβέγια.

Διαβάστε σχετικά: Ο Γεωργιάδης καλύπτει τόσο… όσο τον Μαραβέγια: «Δεν είχα εμπλοκή, μιλάμε για ασήμαντη ιστορία»

«Ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει και δεν έχει γνώση του αναπτυξιακού νόμου» προκάλεσε τον πολιτικό του αντίπαλο, με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώνει το γάντι και να του απαντά εκτός μικροφώνου: «Μας δουλεύεις». Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση, με την προεδρεύουσα, Σοφία Σακοράφα, να ζητά από τον κ. Πολάκη να σταματήσει να παρεμβαίνει, αποκαλώντας τη συμπεριφορά του απαράδεκτη. Εν τέλει, τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Ολομέλεια.

Η παραδοχή

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο Αδ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε το Σώμα και τον ελληνικό λαό πως ο Κ. Μαραβέγιας δεν πήρε «ούτε σεντ του ευρώ», αλλά δεν απέφυγε την παραδοχή της αλλαγής του αναπτυξιακού νόμου επί ημερών του προκειμένου να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ για γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης. «Άλλαξε (ο Αναπτυξιακός); Όχι» σημείωσε, όμως, στη συνέχεια επανεπιβεβαίωσε την έξη που έχει στο πολιτικό ψέμα, αφού παραδέχτηκε ότι πρόσθεσε περισσότερα ΚΑΔ. «Δεν έγινε αλλαγή για τον κ. Μαραβέγια και τη σύζυγό του», ήταν τα λόγια του, στα οποία προστέθηκαν οι ισχυρισμοί πως ούτε ο βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ ούτε η σύζυγός του τον κάλεσαν στο τηλέφωνο για να παρέμβει νομοθετικά. Κατέληξε επαναλαμβάνοντας πως ενημερώθηκε για την εν λόγω υπόθεση μετά την ανάρτηση Πολάκη, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει θέμα γιατί «δεν εκταμιεύτηκαν λεφτά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter