Βουλή: Σε καθεστώς απομόνωσης η ΝΔ… σερβίρει στους servicers

Βουλή: Σε καθεστώς απομόνωσης η ΝΔ… σερβίρει στους servicers

Μόνη της η ΝΔ ψήφισε στην αρμόδια Επιτροπή το νομοσχέδιο για τους servicers, τον εξωδικαστικό και την «επανεισαγωγή του Ηρακλή», το οποίο θα εισαχθεί και ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή 1/12/23.

Κατά την τοποθέτησή του, ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ν. Παππάς, τόνισε πως από την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή εξάγεται το συμπέρασμα πως έρχεται «μεγάλο κύμα πλειστηριασμών», τονίζοντας πως στη διαδικασία ακρόασης φορέων «δεν είδαμε δυσαρέσκεια από τους servicers όπως έλεγε η κυβέρνηση, αντιθέτως οι servicers ομολόγησαν πως πήραν μέρος κατά τη συγγραφή του νομοσχεδίου».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Τα επιχειρηματικά σχέδια των servicers ζητά από τον Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Επανέλαβε το αίτημα ορισμού ειδικής συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σε σχέση με τη συμμετοχή του ΤΧΣ στις τράπεζες και κατέληξε λέγοντας πως το εν λόγω νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί για να προστατευτεί η κοινωνία από την τεράστια στεγαστική κρίση που ξεδιπλώνεται.

Στον αντίποδα, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, υπερασπίστηκε τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα «πασπαρτού» της πλειοψηφίας πως πρέπει να προστατευτούν οι τράπεζες για να προστατευτούν και οι καταθέσεις.

Ισχυρίστηκε δε πως το νομοσχέδιο βελτιώνει τον εξωδικαστικό και προειδοποίησε την αντιπολίτευση για την καταψήφιση των ρυθμίσεων για τους ευάλωτους τη στιγμή που το ότι ευαλωτότητας είναι μόλις 7.000 ευρώ, όπως έχει επισημάνει πολλάκις ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Ευρωπαϊκή Ένωση: €240 δισ. σε αμυντικές δαπάνες το 2022 – Διπλάσια αύξηση 13,3% από τον μέσο όρο για την Ελλάδα

Rolling Stone για Κίσιντζερ: «Πέθανε τελικά ο εγκληματίας πολέμου και αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης»

Γάζα: Συμφωνία στο «παρά πέντε» για 24ωρη παράταση της εκεχειρίας

Νέα 48ωρη απεργία στα Ταξί ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο – Πότε τραβούν χειρόφρενο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter