Βουλή: Το αμίλητο νερό ήπιαν αρχηγός ΓΕΣ και υφυπουργός Άμυνας για το φιάσκο στο Στεφανοβίκειο

Βουλή: Το αμίλητο νερό ήπιαν αρχηγός ΓΕΣ και υφυπουργός Άμυνας για το φιάσκο στο Στεφανοβίκειο

Βουβοί παρέμειναν τόσο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, όσο και ο αρχηγός ΓΕΣ, Άγγελος Χουδελούδης, στα αλλεπάλληλα ερωτήματα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, αναφορικά με τα πνιγμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, τα οποία αρχικά ήταν ανενεργά, μετά μεταφέρθηκαν κατά την εκκένωση του αεροδρομίου και στη συνέχεια πέταξαν και συμμετείχαν σε διασώσεις πληγέντων στη Θεσσαλία.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έθεσε τον κ. Κεφαλογιάννη, αλλά και τον κ. Χουδελούδη προ των ευθυνών τους για την πρωτοφανή εικόνα εγκατάλειψης ακόμα και της άμυνας της χώρας.

Ειδικότερα, φέρεται να τους ρώτησε γιατί φτάσαμε στο σημείο ελικόπτερα τύπου «Χιούι» και «Απάτσι» να πλημμυρίζουν μέσα στη στρατιωτική βάση, όπως επίσης φέρεται να πρόσθεσε το ερώτημα πώς γίνεται το ΓΕΣ να διαψεύδει τα δημοσιεύματα του Documento και στη συνέχεια να γνωστοποιείται η εκκένωση του αεροδρομίου.

Επ΄ αυτού, ο κ. Σαρακιώτης φέρεται να ζήτησε να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων, ενώ φέρεται να ρώτησε γιατί τα εν λόγω ελικόπτερα δεν χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα προκειμένου να συνδράμουν στην άμεση ανάγκη διάσωσης των κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ενώ όλοι στην Επιτροπή ανέμεναν τις απαντήσεις των αρμοδίων, εκείνοι προτίμησαν να σιωπήσουν. Και ο υφυπουργός και ο αρχηγός ΓΕΣ παρίσταναν πως δεν άκουσαν τίποτα για το θέμα που μονοπώλησε την επικαιρότητα το Σαββατοκύριακο, αφιερώνοντας τις τοποθετήσεις τους αποκλειστικά και μόνο στο προς συζήτηση εξοπλιστικό θέμα.

Αν μη τι άλλο, εκείνος που έπρεπε να ψελλίσει μια λέξη ήταν ο κ. Χουδελούδης, καθότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, Γεώργιος Κολώνιας, ενημέρωσε το Σάββατο ψευδώς την κοινή γνώμη πως στις φωτογραφίες απεικονίζονταν παροπλισμένα ελικόπτερα, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό». Έπειτα, έλαβε χώρα η εκκένωση του «επιχειρησιακού αεροδρομίου» και το ψεύδος του πνίγηκε στα λασπόνερα.

Δείτε επίσης: «Θαύμα»: Δήθεν… παροπλισμένο ελικόπτερο επιχειρούσε τελικά στο Πήλιο – Ηχηρή διάψευση του ΓΕΣ μέσω… ΣΚΑΪ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter