Βραζιλία: Φονική καταιγίδα στο Σάο Πάολο – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες εκτοπισμένοι (Video)

Βραζιλία: Φονική καταιγίδα στο Σάο Πάολο – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες εκτοπισμένοι (Video)

Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, γεγονός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους σε παραθαλάσσιες κοινότητες στην πολιτεία Σαν Πάουλου της Βραζιλίας, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αναμένεται να αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 35 θάνατοι στον δήμο Σαν Σεμπαστιάο, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Σάο Πάολο, την ομώνυμη πολιτειακή πρωτεύουσα, έκανε γνωστό η κυβέρνηση της πολιτείας. Βορειότερα, στην παραθαλάσσια πόλη Ουμπατούμπα, κοριτσάκι έχασε τη ζωή του εξαιτίας των σφοδρών καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Δυστυχώς, θα έχουμε κι άλλους, πολυάριθμους θανάτους», προεξόφλησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Χέγκελ Περέιρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de São Paulo. Οι αρχές έκαναν ακόμη λόγο για «228 εκτοπισμένους» και «άλλους 338 πολίτες που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους».

Δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές -τουλάχιστον ως αυτό το στάδιο- ούτε ο αριθμός των τραυματιών, ούτε αυτός των αγνοουμένων, καθώς παραμένει σε εξέλιξη επιχείρηση για να διασωθούν πολίτες και να προσφερθεί βοήθεια σε πληγέντες.

Ομάδες επρόκειτο να συνεχίσουν «όλη τη νύχτα και ως το πρωί» την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, συμπλήρωσε η πολιτειακή κυβέρνηση.

https://www.youtube.com/watch?v=6wEsxuF4Lvc

Παράλληλα, αναμένεται να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα. «Θα πάω στο Σάο Πάολο προκειμένου να υποστηρίξω τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγωδία», ανέφερε μέσω Twitter.

 

«Η πόλη έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές. Περίπου πενήντα σπίτια πλημμύρισαν ή χτυπήθηκαν από χείμαρρους λάσπης. Υπάρχει κόσμος θαμμένος», τόνισε ο δήμαρχός της Φελίπε Αουγκούστο. Ο όγκος της βροχόπτωσης «έσπασε ρεκόρ», συνέχισε, περιγράφοντας την «εξαιρετικά κρίσιμη» κατάσταση.

Όπως και σε άλλες κοινότητες της περιοχής, το πρόγραμμα των εορτασμών του καρναβαλιού ακυρώθηκε στη Σαν Σεμπαστσιάου εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter