Βραζιλία: Η αστυνομία ερευνά συνεργάτες του Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος

Βραζιλία: Η αστυνομία ερευνά συνεργάτες του Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος

Για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση που ενήργησε σε απόπειρα πραξικοπήματος», η οποία προσπάθησε να τον κρατήσει στην εξουσία, κατηγορούνται συνεργάτες του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο. Η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας εξέδωσε 33 εντάλματα έρευνας και τέσσερα εντάλματα σύλληψης στενών συνεργατών του για την υπόθεση.

Ακόμα, έκανε γνωστό ότι θα διατάξει τον ίδιο τον Μπολσονάρο και άλλα 15 άτομα να παραδώσουν τα διαβατήριά τους, να μην εγκαταλείψουν τη χώρα και να μην επικοινωνήσουν με άλλα άτομα που βρίσκονται υπό έρευνα. Εκπρόσωπος της οικογένειας Μπολσονάρο, ο Φάμπιο Γουάινγκαρτεν, δήλωσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο πρώην πρόεδρος θα συμμορφωθεί και θα παραδώσει το διαβατήριό του.

Οι στόχοι των ενταλμάτων σύλληψης περιλαμβάνουν τον στρατηγό Ουόλτερ Μπράγα Νέτο, έναν πρώην υπουργό και πρώην υποψήφιο αντιπρόεδρο στην εκστρατεία του Μπολσονάρου, τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Άντερσον Τόρες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Στην ανακοίνωσή της πάντως, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν κατονόμασε τους στόχους της επιχείρησης. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σϊλβα, δήλωσε πως η απόπειρα πραξικοπήματος θα πρέπει να ερευνηθεί ώστε να αποτραπεί μια επανάληψή της.

Από την πλευρά του, ο Μπολσονάρο δηλώνει αθώος, τονίζοντας πως είναι το θύμα μιας επιχείρησης με πολιτικά κίνητρα. «Έφυγα από την κυβέρνηση πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και συνεχίζω να υφίσταμαι αδυσώπητη δίωξη», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος στη βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de Sao Paulo. «Ξεχάστε με. Υπάρχει ήδη κάποιος άλλος που διευθύνει τη χώρα», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Έφοδος στο σπίτι του Κάρλος Μπολσονάρο για παράνομη παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων

Σάλος στη Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο πλαστογράφησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του για τον κορονοϊό

Βραζιλία: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Μπολσονάρο έως το 2030

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter