Βρετανία – δημοσκόπηση: Ένας στους δύο πολίτες ζητούν την παραίτηση της Τρας

Βρετανία – δημοσκόπηση: Ένας στους δύο πολίτες ζητούν την παραίτηση της Τρας

Προτού καν η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, κλείσει τον πρώτο μήνα στην εξουσία, έχει καταφέρει κάτι ομολογουμένως αξιοθαύμαστο: Πάνω από το 50% του λαού της θέλουν να παραιτηθεί άμεσα μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, που θεωρείται ο βασικός «αρχιτέκτονας» του μίνι-προϋπολογισμού που παρουσίασαν στις προ ολίγων ημερών, προσφέροντας κυρίως προκλητικές φοροαπαλλαγές και μειώσεις φόρων στους πλούσιους Βρετανούς, στους τραπεζίτες και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του YouGov, μία εβδομάδα μετά την πολιτικοοικονομική αναταραχή που προκάλεσε το οικονομικό σχέδιο της Τρας, το 51% των ερωτηθέντων είπε ότι η νέα πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί. Μεταξύ των Συντηρητικών ψηφοφόρων, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 36%.

Ακόμη μεγαλύτερο, στο 54%, είναι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να παραιτηθεί και ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ (41% μεταξύ των Συντηρητικών).

Υπενθυμίζεται πως η Τρας έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πανωλεθρία Τρας στο ραδιόφωνο του BBC

Βρετανία: ΔΝΤ και Moody’s αντίθετοι με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τρας

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για τους Εργατικούς μετά το πακέτο λιτότητας της Τρας

Βρετανία: Ανησυχία για την υποχώρηση της στερλίνας – Ιστορικό χαμηλό μετά τις ανακοινώσεις Τρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter