Βρετανία: Εκλογικό πατατράκ αλά 1997 για τους Συντηρητικούς – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Εκλογικό πατατράκ αλά 1997 για τους Συντηρητικούς – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Συντριβή αναμένεται για τους Συντηρητικούς στις εκλογές του 2024 στη Βρετανία, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την πλατφόρμα YouGov.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι Εργατικοί αναμένεται να αποσπάσουν 385 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο, αφήνοντας μόλις 169 για τους Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ. Πρόκειται για μια επίδοση, που εάν επιτευχθεί θα θυμίζει τις αντίστοιχες εκλογές του 1997, όταν ο Τζον Μέιτζορ (Συντηρητικοί) έχασε 178 έδρες, βλέποντας τον Τόνι Μπλερ να «σαρώνει» με 418, ανοίγοντας τον δρόμο για την πολυετή κυβέρνηση των Εργατικών.

Οι «Τόρηδες» αναμένεται να χάσουν 196 έδρες σε σχέση με το 2019 και έρχονται αντιμέτωποι με ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, αναμένεται να μετακινηθεί το 11,5% των ψηφοφόρων των Συντηρητικών προς τους Εργατικούς, προετοιμάζοντας τη μεγαλύτερη εκλογική υποχώρηση για το κυβερνών κόμμα από το 1906!

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο αυξάνονται οι ερωτήσεις των Βρετανών δημοσιογράφων προς τα υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών σχετικά με την επόμενη ημέρα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά προβάδισμα άνω του 15% για τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 14.000 Βρετανοί για λογαριασμό της πλατφόρμας YouGov.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία και ΗΠΑ σχεδιάζουν να χτυπήσουν τους Χούθι στην Υεμένη – Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Σούνακ

Βρετανία: Ο Σούνακ προανήγγειλε βουλευτικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Βρετανία: Προεκλογικές παροχές προς άγραν ψήφων σχεδιάζει ο Σούνακ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter