Βρετανία: Ο Σούνακ προανήγγειλε βουλευτικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Βρετανία: Ο Σούνακ προανήγγειλε βουλευτικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ  δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προκηρύξει γενικές εκλογές στη χώρα πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2024
είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Νότιγχαμσαιρ την Πέμπτη.

Ο Ρίσι Σουνάκ έχει δώσει τις ισχυρότερες ενδείξεις του ότι δεν θα προκηρύξει γενικές εκλογές μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, διατρυπώντας τις ελπίδες του Εργατικού Κόμματος ότι θα μπορούσαν να γίνουν ήδη από την άνοιξη.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Προεκλογικές παροχές προς άγραν ψήφων σχεδιάζει ο Σούνακ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Nottinghamshire την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, υποστήριξε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο δεύτερο μισό του έτους, δίνοντάς έτσι περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια να αντιστρέψει το έλλειμμα των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις.

Σημειώνεται, ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του πρωθυπουργού, μετά την κατάργηση του νόμου για τα κοινοβούλια ορισμένου χρόνου το 2022.

Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκλείσει την προκήρυξη εκλογών τον Μάιο, όπως είχε προβλεφθεί από ανώτερα στελέχη των Εργατικώ , αλλά επανέλαβε την πρόθεσή του να στηθούν οι κάλπες το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Θέλω να συνεχίσω, να διαχειρίζομαι καλά την οικονομία και να μειώνω τους φόρους των ανθρώπων, αλλά θέλω επίσης να συνεχίσω να αντιμετωπίζω την παράνομη μετανάστευση», τόνισε στη συνέχεια ο Σουνάκ. «Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να προσφέρω στους Βρετανούς», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση Σουνάκ πρέπει να προκηρύξει εκλογές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2025, με την ίδια να έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να το κάνει φέτος.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν ήταν συγκεκριμένος για το πότε σχεδίαζε να το κάνει, με αποτέλεσμα να γίνουν εικασίες ότι θα μπορούσε είτε να συμπέσει με τις τοπικές εκλογές του Μαΐου, είτε να καθυστερήσει μέχρι το φθινόπωρο, όταν οι βουλευτές, αλλά και οι ψηφοφόροι, επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κέιρ Στάρμερ, δήλωσε στο Sky News: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Η χώρα είναι έτοιμη για εκλογές. Οι άνθρωποι φωνάζουν για αλλαγή».

Διαβάστε επίσης: Το ειδύλλιο Σούνακ – Μελόνι ωθεί ακροδεξιά την Ευρώπη

Βρετανία: Ο Σούνακ υπερασπίζεται το σχέδιο απέλασης αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα

 Βρετανία: Νέοι μπελάδες για τον Σούνακ – Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter