Βρετανία: Προεκλογικές παροχές προς άγραν ψήφων σχεδιάζει ο Σούνακ

Βρετανία: Προεκλογικές παροχές προς άγραν ψήφων σχεδιάζει ο Σούνακ

Η Συντηρητική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για τη στέγαση και τους φόρους, καθώς ο Ρίσι Σούνακ αγωνίζεται να ανατρέψει το μεγάλο έλλειμμα του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις. Στόχος του είναι να προσελκύσει όσους έχουν μεγάλη περιουσία και όσους αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά. Το σχέδιο περιγράφεται από τον προοδευτικό Τύπο της Βρετανίας σαν κίνηση απελπισίας για την προσέλκυση ψήφων.

Λίγοι δικαιούχοι, μεγάλο κόστος

Ο πρωθυπουργός σκέφτεται να καταργήσει τον φόρο κληρονομιάς για τις πλουσιότερες οικογένειες σε μια προσπάθεια να στρέψει τους ψηφοφόρους στο κόμμα του. Ο φόρος καταβλήθηκε μόνο για περίπου το 4% των ιδιοκτησιών το 2021, καθώς ισχύει μόνο για ιδιοκτησίες αξίας £325.000 και άνω. Αυτό ανέρχεται σε 500.000 λίρες εάν ένα σπίτι παραχωρηθεί σε παιδί ή εγγόνι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, φέρεται να εξέτασε τα σχέδια για μείωση του συντελεστή του 40% του φόρου στη Φθινοπωρινή Δήλωσή του τον Νοέμβριο, αλλά κατέληξε να καθυστερεί. Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών είχε προηγουμένως δηλώσει ότι το κόστος για την πλήρη κατάργηση του φόρου κληρονομιάς – μια πιθανή πολιτική του μανιφέστου των Τόρις – θα κόστιζε 7 δισεκατομμύρια λίρες.

Οι σκληροπυρηνικοί βουλευτές των Τόρις πιέζουν τώρα τον Χαντ να καταργήσει τον φόρο στον εαρινό προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται τον Μάρτιο. Η Ντάουνιγκ Στριτ σκέφτεται πάλι να μειώσει τον φόρο πριν από τις εκλογές, καθώς οι Τόρις συνεχίζουν να υπολείπονται περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με την Telegraph.

Ελαφρύνσεις για τη στέγαση

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Στέγασης, Μάικλ Γκόουβ, έχει προτείνει τη μείωση του αρχικού κόστους ενός σπιτιού για τους πολίτες που αγοράζουν πρώτη φορά οικία, σαν ένα προεκλογικό δώρο.

Οι υπουργοί λέγεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο κρατικής υποστήριξης για ενυπόθηκα δάνεια μεγαλύτερης διάρκειας σταθερού επιτοκίου για να μειώσουν το μέγεθος του κόστους για τους πρώτους αγοραστές. Λέγεται επίσης ότι υπάρχει στο τραπέζι για τον Εαρινό Προϋπολογισμό ή το προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών, ένα σχέδιο βοήθειας για την αγορά, που είχε προταθεί και παλιότερα. Ερωτηθείς από τους Times εάν οι Συντηρητικοί θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές που αναμένονται το επόμενο έτος υποσχόμενοι περισσότερη βοήθεια στους αγοραστές για πρώτη φορά, ο Γκόουβ ανέφερε: «Ω, ναι, πρέπει. Σίγουρα».

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν στον απόηχο του μικρο-προϋπολογισμού της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας πέρυσι. Είχαν ήδη ανοδική πορεία μετά από ένα κύμα αυξήσεων επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας για τη μείωση του πληθωρισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Κερδίζει έδαφος η κομποστοποίηση νεκρών

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η ζωή του, η απόπειρα δολοφονίας και οι καταγγελίες για χρηματισμό

Γάζα: Λύθηκε το «μυστήριο» με την ελληνική σημαία σε κράνος Ισραηλινού στρατιώτη (Video)

Καλαμάτα: Βίντεο μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter