Βρετανία: Το επίσημο προτρέτο του βασιλιά Καρόλου θύμα ακτιβιστικής δράσης (Video)

Βρετανία: Το επίσημο προτρέτο του βασιλιά Καρόλου θύμα ακτιβιστικής δράσης (Video)

Το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου που εκτίθεται στην γκαλερί Philip Mould, στο Λονδίνο έβαλαν στο στόχαστρο ακτιβιστές της οργάνωσης Animal Rising. Το μεσημέρι της Τρίτης δύο ακτιβιστές κόλλησαν αφίσες πάνω στο πρόσωπο του Βρετανού μονάρχη.

Ο πίνακας ήταν το πρώτο επίσημο πορτραίτο του Καρόλου από τότε που έγινε βασιλιάς και είχε συζητηθεί πολύ για το κατακκόκινο φόντο του. Η ερμηνεία  του καλλιτέχνη ήταν ότι εμπνεύστηκε από την ιστορία του περιβαλλοντικού του έργου.

Ομως, η Animal Rising ένα βρετανικό κίνημα ακτιβιστών, που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και υπέρ μιας φυτοφαγικής διατροφής είχε αντίθετη άποψη.

Κόλλησαν στο πορτρέτο δύο χαρτιά. Το ένα έγραφε “Όχι τυρί, Γκρόμιτ. Κοίτα όλη αυτή τη σκληρότητα στα αγροκτήματα της RSPCA!”.

Ο Daniel Juniper, ένας από τους εμπλεκόμενους, δήλωσε: “Με τον Βασιλιά Κάρολο να είναι τόσο μεγάλος θαυμαστής του Wallace and Gromit, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να εφιστήσουμε την προσοχή του στις φρικτές σκηνές στα αγροκτήματα RSPCA Assured farms.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος για τρία κακουργήματα ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Ζαχάροβα: «Οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν υπό άκρατη αντιρωσική εκστρατεία»

Μαλάουι: Σκοτώθηκε ο αντιπρόεδρος της χώρας και άλλοι εννέα άνθρωποι σε αεροπορικό δυστύχημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter