Ζαχάροβα: «Οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν υπό άκρατη αντιρωσική εκστρατεία»

Ζαχάροβα: «Οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν υπό άκρατη αντιρωσική εκστρατεία»

Για «ρωσοφοβικό» κλίμα που επικράτησε στις ευρωεκλογές έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν υπό συνθήκες αυστηρών περιορισμών, απουσίας θεμιτού ανταγωνισμού, εκκαθάρισης του πεδίου ενημέρωσης από εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης και άκρατης αντιρωσικής εκστρατείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram.

«Ωστόσο, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, πολλοί Ευρωπαίοι ψηφοφόροι μίλησαν ξεκάθαρα ενάντια στις πολιτικές που ακολούθησε το “mainstream” της ΕΕ τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε στην ανάρτησή της.

«Οι πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στην απερίσκεπτη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία είναι επιζήμια για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέστησαν διακρίσεις και συχνά άμεση πίεση και παρενόχληση», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής: «Φαίνεται ότι ούτε μια αναφορά στις ευρωεκλογές που έκαναν οι γραφειοκράτες της ΕΕ δεν ήταν πλήρης χωρίς αναφορές “στα ρωσικά ίχνη”, “τη ρωσική παρέμβαση”, “το χέρι του Κρεμλίνου” και “την ανάγκη για νίκη της Ουκρανίας στον «πόλεμο με τη Ρωσία».

Διαβάστε επίσης:

Ουγγαρία: Ενισχυμένη βγαίνει η αντιπολίτευση μετά τις Ευρωεκλογές – Το καθεστώς Όρμπαν αμφισβητείται πολιτικά

Γαλλία: Πυρκαγιά στο ιστορικό ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Γαλλία: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Μακρόν

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter