Βρετανικό Μουσείο: Νέος εξευτελισμός με οροφές που στάζουν νερά

Βρετανικό Μουσείο: Νέος εξευτελισμός με οροφές που στάζουν νερά

Με σεντόνια που καλύπτουν τους φεγγίτες προστατεύονται σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου

Μετά το σκάνδαλο της κλοπής αρχαιοτήτων από τις αποθήκες του Βρετανικού Μουσείου που αμαύρωσε τη φήμη του διαρκώς, μια νέα αυτοψία έρχεται να εκθέσει ακόμα μια φορά το ιστορικό ίδρυμα που παριστάνει το θεματοφύλακα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Artnet και την αρθρογράφο Κριστίνα Ρουίς, η οποία επισκέφθηκε το μουσείο μια μέρα του Ιανουαρίου με σφοδρή καταιγίδα, η κατάσταση είναι απελπιστική. Ετοιμόρροπες υποδομές, μπογιά που ξεφλουδίζει, ραγισμένα πλακάκια και οροφές που στάζουν νερό-σε αίθουσες που φιλοξενούν ρωμαϊκές και ασσυριακές αρχαιότητες , είναι η ζοφερή εικόνα που ισχύει σήμερα.

Αντί για πάνελ ενισχυμένου γυαλιού είναι τοποθετημένα σεντονόπανα, με αποτέλεσμα που τινάζονται σε κάθε ριπή του ανέμου. Ειδικά στην αίθουσα ασσυριακής τέχνης το πανί είναι σκισμένο και φαίνεται ο ουρανός.

Μερικά μέτρα παραδίπλα φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία το Βρετανικό μουσείο δηλώνει ότι φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού προς όφελος της ανθρωπότητας…

Το Βρετανικό μουσείο δεν διέψευσε το δημοσίευμα. Περιορίστηκε να δηλώσει στο Artnet ότι τα γυάλινα πάνελ θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο της ευρύτερης ανακαίνισης της πτέρυγας και της ριζικής ανάπλασης του μουσείου, που δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2024 ή τις αρχές του 2025. Γιατί το κόστος είναι τεράστιο. Μέχρι να βρεθούν τα λεφτά όμως; Προσευχή να μη συμβούν πολλές ακόμα σφοδρές καταιγίδες…

Διαβάστε επίσης:

Η Μενδώνη, το Βρετανικό Μουσείο και η ιεροσυλία «α λα καρτ»

Βρετανικό Μουσείο: Σάλος με την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα (Video)

Το Βρετανικό Μουσείο αυτοτρολάρεται και μας τρολάρει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter