World Central Kitchen: Ζητά ανεξάρτητη έρευνα για την επίθεση του Ισραήλ που σκότωσε επτά εργαζομένους της

World Central Kitchen: Ζητά ανεξάρτητη έρευνα για την επίθεση του Ισραήλ που σκότωσε επτά εργαζομένους της

Τη διενέργεια «ανεξάρτητης έρευνας για τα πλήγματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που σκότωσαν επτά μέλη» της ομάδας της στη Γάζα, ανακοίνωσε ότι ζητά η ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

«Την 1η Απριλίου 2024, οι (IDF) σκότωσαν 7 εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας που απασχολούνταν από την World Central Kitchen (WCK), μια διεθνώς αναγνωρισμένη ανθρωπιστική οργάνωση», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η διευθύνουσα σύμβουλος της WCK Έριν Γκορ και ο εκτελεστικός συμπρόεδρος/ταμίας της οργάνωσης Χαβιέρ Γκαρσία.

«Οι εργαζόμενοι (ανθρωπιστικής) βοήθειας που σκοτώθηκαν ήταν πολίτες της Αυστραλίας, του Καναδά/ΗΠΑ (διπλή υπηκοότητα), της Γάζας, της Πολωνίας, και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Ισραήλ παραδέχθηκε τους φόνους, αλλά το χαρακτήρισε (το συμβάν) ‘ένα τραγικό γεγονός στο οποίο οι δυνάμεις μας μη εσκεμμένα έβλαψαν μη-μάχιμους’ και κάτι που ‘συμβαίνει στον πόλεμο’», προσθέτουν.

«Αυτή ήταν μια στρατιωτική επίθεση που περιλάμβανε πολλαπλά πλήγματα και είχε στόχο τρία οχήματα της WCK. Και τα τρία οχήματα μετέφεραν αμάχους, έφεραν επισήμανση ότι είναι οχήματα της WCK και οι κινήσεις τους ήταν σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες ήταν ενήμερες για το δρομολόγιο, τη διαδρομή και την ανθρωπιστική αποστολή τους».

World Central Kitchen
Αυτός ο συνδυασμός φωτογραφιών που παρέχονται από την World Central Kitchen/WCK.org, δείχνει επτά εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που σκοτώθηκαν στη Γάζα τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν τους εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αντήχησαν σε όλο τον κόσμο, καθώς φίλοι και συγγενείς θρήνησαν τις απώλειες εκείνων που παρέδιδαν τρόφιμα στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους με τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen. Από πάνω αριστερά προς τα δεξιά: Lalzawmi “Zomi” Frankcom από την Αυστραλία, Damian Soból από την Πολωνία και Jacob Flickinger από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Κάτω από αριστερά προς τα δεξιά: Τζον Τσάπμαν από τη Βρετανία, Τζέιμς Χέντερσον από τη Βρετανία και Τζέιμς Κίρμπι από τη Βρετανία. (World Central Kitchen/WCK.org μέσω AP)

 

Στην ανακοίνωση αυτή ζητείται από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Βρετανίας να μετάσχουν μαζί τους σε μια έρευνα από τρίτο μέρος για τις επιθέσεις και «για το αν έγιναν εσκεμμένα ή αν παραβιάστηκε με κάποιον άλλο τρόπο το διεθνές δίκαιο».

Η οργάνωση αρωγής σημείωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση να διαφυλάξει αμέσως όλα τα έγγραφα, τις επικοινωνίες, τα βίντεο και τις ηχητικές ηχογραφήσεις που σχετίζονται με τα πλήγματα.

«Μια ανεξάρτητη έρευνα είναι ο μόνος τρόπος για να εξακριβωθεί η αλήθεια γι’αυτό που συνέβη, να διασφαλιστεί η διαφάνεια και ότι θα λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται και για να προληφθούν μελλοντικές επιθέσεις σε εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε για την επίθεση ότι δεν ήταν εσκεμμένη και την χαρακτήρισε «τραγική», ενώ δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στις προσεχείς εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ισραήλ: Ανακαλούνται όλες οι άδειες των στρατιωτικών – Φόβοι για επίθεση από Ιράν

El Pais: «Ο Σάντσεθ ανεβάζει τους τόνους με το Ισραήλ»

Ταϊβάν: Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους – Εννέα νεκροί, 49 οι αγνοούμενοι και εικόνες καταστροφής

Απίστευτες εικόνες: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε εκκλησία – Έτρεξε και του έριξε μπουνιά (Video)

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοιχτά της Φουκουσίμα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter