Βρετανία: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στις προσεχείς εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση

Βρετανία: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στις προσεχείς εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση

Βαριά ήττα για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές εκτιμά δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 4 Απριλίου, οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο κοινοβούλιο.

Το μοντέλο της εταιρείας YouGov, που προβλέπει τα αποτελέσματα για κάθε βουλευτική έδρα ξεχωριστά, δείχνει ότι οι Συντηρητικοί θα εκλέξουν μόλις 155 βουλευτές και οι Εργατικοί 403. Σημειώνεται, πως η Βουλή των Κοινοτήτων έχει 650 έδρες.

Ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι θα προκηρύξει εκλογές κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χωρίς να έχει δώσει περεταίρω πληροφορίες για την ημερομηνία.

 

Οι Συντηρητικοί κυβερνούν από το 2010, είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα είτε μόνοι τους, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα αυτό έχουν αλλάξει πέντε πρωθυπουργούς, καθώς το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα σκάνδαλα γύρω από τον χειρισμό της πανδημίας από τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, οδήγησαν σε μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Σουνάκ, εξακολουθεί να αγωνίζεται να κερδίσει δυναμική μετά από μια φορολογική μείωση του προϋπολογισμού τον περασμένο μήνα και ενόψει των τοπικών εκλογών τον Μάιο.

Ανάμεσα στους εξέχοντες συντηρητικούς νομοθέτες που θα μπορούσαν να χάσουν τις έδρες τους ήταν ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και η πρώην υποψήφια για την ηγεσία Πένυ Μορντάντ, σύμφωνα με το YouGov.

Επίσης, με βάση τη δημοσκόπηση, το βασικό εκλογικό αποτέλεσμα θα έβλεπε τους Εργατικούς στο 41% των ψήφων και τους Συντηρητικούς στο 24%, αν και διευκρίνισε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να φαίνονται διαφορετικά από τις τακτικές δημοσκοπήσεις λόγω της μεταχείρισής τους σε όσους δεν έχουν προς το παρόν πρόθεση ψήφου.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ανακαλούνται όλες οι άδειες των στρατιωτικών – Φόβοι για επίθεση από Ιράν

El Pais: «Ο Σάντσεθ ανεβάζει τους τόνους με το Ισραήλ»

Ταϊβάν: Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους – Εννέα νεκροί, 49 οι αγνοούμενοι και εικόνες καταστροφής

Απίστευτες εικόνες: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε εκκλησία – Έτρεξε και του έριξε μπουνιά (Video)

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοιχτά της Φουκουσίμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter