WSJ: To Instagram συνδέει δίκτυα παιδόφιλων και προωθεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας

WSJ: To Instagram συνδέει δίκτυα παιδόφιλων και προωθεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της Wall Street Journal σχετικά με τη δημοφιλέστατη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Instagram».

Σύμφωνα με κοινή έρευνα της εφημερίδας και ακαδημαϊκών, οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας προωθούν ενεργά, δίκτυα παιδόφιλων που προμηθεύουν και πωλούν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Η έρευνα αποκάλυψε τον βαθμό στον οποίο τα συστήματα συστάσεων του Instagram «συνδέουν τους παιδόφιλους και τους οδηγούν σε πωλητές παράνομου περιεχομένου».

«Ακολουθώντας μόνο μια χούφτα από αυτές τις συστάσεις ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει έναν δοκιμαστικό λογαριασμό με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η WSJ.

Εκτός από τα προβλήματα με τους αλγόριθμους συστάσεων του Instagram, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πρακτικές εποπτείας του ιστότοπου συχνά αγνοούσαν ή απέρριπταν αναφορές υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η Wall Street Journal αφηγείται περιστατικά όπου οι χρήστες ανέφεραν αναρτήσεις και λογαριασμούς που περιείχαν ύποπτο περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένου ενός λογαριασμού που διαφήμιζε υλικό κακοποίησης ανηλίκων) με πολλούς να έλαβαν το εξής αυτοματοποιημένο μήνυμα:

«Λόγω του μεγάλου όγκου αναφορών που λαμβάνουμε, η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ελέγξει αυτήν την ανάρτηση».

Σε απάντηση στην έκθεση, η Meta, μητρική εταιρεία του Instagram είπε ότι συγκροτεί μια εσωτερική ομάδα εργασίας για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τέθηκαν από την έρευνα. Παράλληλα, είπε στην WSJ ότι απέτυχε να ενεργήσει σε αυτές τις αναφορές και ότι επανεξετάζει τις εσωτερικές της διαδικασίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter