Χαλκιδική: Δύο τα πύρινα μέτωπα – Άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης (Video)

Χαλκιδική: Δύο τα πύρινα μέτωπα – Άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης (Video)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εναέριων μέσων στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, όπου από το πρωί της Δευτέρας μαίνεται πυρκαγιά σε πευκοδάσος.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην κορυφογραμμή του Κασσανδρινού, στη θέση «Ζαΐτη», όπου καίγεται πευκοδάσος. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Τα εναέρια μέσα αυτή την ώρα έχουν απομακρυνθεί για να πραγματοποιήσουν ανεφοδιασμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Η φωτιά, όπως ανέφερε η κυρία Χαλκιά, εκδηλώθηκε από πτώση κεραυνού σε πευκοδάσος σήμερα το πρωί και οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς οι άνεμοι έχουν αρχίσει να εντείνονται.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Φούρκα, στην Κασσάνδρα. Στο σημείο βρίσκονται 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής η εικόνα από το πεδίο είναι καλύτερη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter