Χαμάς: Οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα «ανατινάξει» τις συνομιλίες ανταλλαγής ομήρων

Χαμάς: Οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα «ανατινάξει» τις συνομιλίες ανταλλαγής ομήρων

Οποιαδήποτε ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα στα σύνορα της Γάζας θα «ανατινάξει» τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων, ανέφερε την Κυριακή το τηλεοπτικό κανάλι Aqsa που εκφράζει τις απόψεις της Χαμάς, επικαλούμενο υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την καταστροφή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς που ισχυρίζεται ότι έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Δείτε επίσης – Ράφα: Υπό την απειλή της ισραηλινής επίθεσης – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών αμάχων

Να σημειωθεί ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 96 ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ισραηλινοί όμηροι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι 8, ανακοίνωσε σήμερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, με ανάρτηση στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram.

«Η κατάστασή τους γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη λόγω της αδυναμίας να τους παρασχεθεί η ενδεδειγμένη αγωγή. (Το Ισραήλ) φέρει την πλήρη ευθύνη για τις ζωές εκείνων που τραυματίστηκαν δεδομένων των συνεχόμενων βομβαρδισμών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Φόβοι για ανείπωτο μακελειό

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον πόλεμο στη Γάζα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Ράφα – που βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο και πριν από τον πόλεμο κατοικούσαν περίπου 280.000 άτομα – έχει γίνει το τελευταίο καταφύγιο για περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της λωρίδας των 2,3 εκατομμυρίων.

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους αμάχους να φύγουν προς τα νότια πριν από τις προηγούμενες επιθέσεις στις πόλεις στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, αλλά τώρα δεν υπάρχει προφανές μέρος για να κατευθυνθούν οι χιλιάδες άμαχοι και οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.

Ο Νετανιάχου αυτή την εβδομάδα απέρριψε κατηγορηματικά τους όρους μιας πρότασης της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων και αιχμαλώτων μετά την επιτυχία μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου. Απέρριψε επίσης την πίεση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει λύση στα ζητήματα ασφάλειας του Ισραήλ εκτός από την «απόλυτη νίκη».

Δήλωσε δε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ότι «η παράδοση στις παραληρητικές συνθήκες της Χαμάς», οι οποίες περιλαμβάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός 135 ημερών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των υπόλοιπων 130 περίπου ομήρων, «θα οδηγούσε σε άλλη μια σφαγή και σε μια μεγάλη τραγωδία για το Ισραήλ που κανείς δεν θα ήταν διατεθειμένος να δεχτεί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter