Χαμένος τελικός για τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

Μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο Μάστερς και 10ο συνολικά τίτλο της καριέρας του έχασε στο Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την ήττα του από τον μέτριο Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό: 6-7(0), 2-6 σε 1 ώρα και 56 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το πρώτο σετ (3-0, 4-1), αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πρώιμο προβάδισμα και υπήρξε σκιά του εαυτού του στο tiebreak, στο οποίο δεν πήρε ούτε έναν πόντο! Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας κατέρρευσε αγωνιστικά και νικήθηκε κατά κράτος μετά το «μπρέικ» που πέτυχε ο Τσόριτς στο 2-3.

Ο 25χρονος Τσόριτς βρίσκεται στο νούμερο 152 της κατάταξης της ΑΤΡ και δεν έχει κερδίσει ποτέ τουρνουά Μάστερς, αλλά στο Σινσινάτι νίκησε τον Ράφα Ναδάλ και τους Λορέντζο Μουζέτι, Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Κάμερον Νόρι. Aπό σήμερα, ο Κροάτης θα αναρριχηθεί στο νούμερο 29 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει φτάσει ακόμα και στο 12.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 7 στην κατάταξη της ΑΤΡ μετά από παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος,  έφτασε στον τελικό του Μάστερς του Σινσινάτι με θρίαμβο επί του κορυφαίου τενίστα στον Κόσμο, Ρώσου Ντανιίλ Μενβέντεφ στον σαββατιάτικο ημιτελικό.