Χανιά: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους – «Ήταν δεμένοι οι επιβαίνοντες» (Photos – Videos)

Χανιά: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους – «Ήταν δεμένοι οι επιβαίνοντες» (Photos – Videos)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτήση ενός διθέσιου αεροσκάφους, που συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά το βράδυ της Πέμπτης. Οι δύο επιβαίνοντες, ηλικίας 61 και 66 ετών ανασύρθηκαν νεκροί από βάθος 2,5 μέτρων, όπως επιβεβαιώνει και σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ξεκίνησε από την Κωπαΐδα

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από την Κωπαΐδα με προορισμό τα Χανιά. Ο πιλότος φαίνεται ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει τον αεροδιάδρομο στην αερολέσχη, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πέσει στη θάλασσα σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 50 μέτρων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο πιλότος πραγματοποίησε στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας την πίστα προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Οι ναυαγοσώστες προσέγγισαν στο σημείο της πτώσης και εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι σοροί των δύο επιβαινόντων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων.

Μαρτυρία ναυαγοσώστη: «Ήταν δεμένοι, δεν έκαναν προσπάθεια να βγουν»

Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιέγραψε το πώς εντόπισε τα δύο θύματα της τραγωδίας.

«Πήγαμε με πλωτό και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό. Έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν χτυπήματα, πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση».

Την Παρασκευή, η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter