Ξανθόπουλος προς την Επιτροπή Δεοντολογίας: Περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης η απόφαση για τον Παππά

Ξανθόπουλος προς την Επιτροπή Δεοντολογίας: Περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης η απόφαση για τον Παππά
Φωτογραφία Αρχείου

«Η απάντηση σε λασπολογικά δημοσιεύματα και η αντίκρουση συκοφαντιών με την παράθεση επιχειρημάτων, η στηλίτευση πρακτικών εις βάρος μάλιστα εν ενεργεία υπουργού και η πολιτική τοποθέτηση επί ενός ζητήματος με μείζονα σημασία για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού κράτους δικαίου δεν αποτελούν συκοφαντική δυσφήμηση, σχολίασε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος στην στην Επιτροπή Δεοντολογίας που αποφάσισε την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά.

«Η αναφορά σε πραγματικά γεγονότα, όπως η συνεχής παρακολούθηση πρώην υπουργού, σε ιδιωτικές κυρίως στιγμές, με στόχο και αποτέλεσμα την εξαγωγή δημοσιευμάτων και διαστρεβλωτικών συμπερασμάτων, αποτελεί μέρος της δημόσιας υπεράσπισης της προσωπικότητας καθενός από τα δημόσια πρόσωπα.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα κρίνει, όπως φανταζόμαστε ότι έκρινε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις βουλευτών. Ο δημόσιος λόγος των βουλευτών, όταν μάλιστα συνοδεύεται από πραγματικά γεγονότα, κρίνεται πολιτικά, δεν διώκεται εκδικητικά.» συνεχίζει ο Τομεάρχη Δικαιοσύνης και εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ως εκ τούτου, η απόφαση συνιστά περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του βουλευτή για απεριόριστη ελευθερία έκφρασης.», καταλήγει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter