Χέιλι κατά Τραμπ: «Προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα εκφοβίζοντας τους Ρεπουμπλικάνους»

Χέιλι κατά Τραμπ: «Προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα εκφοβίζοντας τους Ρεπουμπλικάνους»

«Πυρά» κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε η Νίκι Χέιλι. Η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών κατηγορεί τον 78χρονο μεγιστάνα ότι «εκφοβίζει τους Ρεπουμπλικάνους», ώστε να πάρει από τώρα το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές.

«Δεν μπορεί να επιβάλει διά του εκφοβισμού την ανάδειξή του σε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων», δήλωσε η Χέιλι στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Η υποψήφια αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια, παρά τις ήττες της στις ψηφοφορίες στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσαιρ. Ήδη, αρκετά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θεωρούν το αποτέλεσμα ως προδιαγεγραμμένο, κρίνοντας τις σαρωτικές νίκες που έχει εξασφαλίσει ως τώρα ο Τραμπ.

«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό έπειτα από μόλις δυο πολιτείες» από τις πενήντα που θα ψηφίσουν, πρόσθεσε η αμερικανίδα πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Η Νίκι Χέιλι επέκρινε την εθνική επιτροπή του κόμματος (RNC), η οποία οργανώνει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες, επειδή έδειξε υπερβολικά νωρίς την υποστήριξή της στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, το αδιαφιλονίκητο φαβορί, έπειτα από τις δυο πρώτες νίκες του.

Την περασμένη Τρίτη, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο Νιου Χάμσιρ, η επικεφαλής του κόμματος, η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, είπε πως η επιλογή των ψηφοφόρων είναι «πολύ σαφής». «Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από αυτόν που θα είναι ο υποψήφιός μας, κι αυτός θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω πως έπρεπε να πάρει θέση η RNC. Ο Τραμπ το παρατράβηξε όταν την πίεσε να το κάνει», αντέτεινε η Νίκι Χέιλι.

Η υποψήφια άφησε να εννοηθεί πως σκοπεύει να παραμείνει στην εσωκομματική διαδικασία ως τουλάχιστον τη «Σούπερ Τρίτη», την 5η Μαρτίου, κρίσιμο ραντεβού, καθώς θα ψηφίσουν οι οπαδοί του κόμματος σε 16 πολιτείες. Η επόμενη ψηφοφορία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 24η Φεβρουαρίου, στη Νότια Καρολίνα.

Διαβάστε επίσης: Τραμπ: Μια «ανάσα» από το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Η πρόκληση που αντιμετωπίζει

Τραμπ: Υπόδικος με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter