Τραμπ: Μια «ανάσα» από το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Η πρόκληση που αντιμετωπίζει

Τραμπ: Μια «ανάσα» από το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Η πρόκληση που αντιμετωπίζει

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2024, βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά και τη νίκη του στο Νιου Χαμσάιρ.

Ο πρώην πρόεδρος επικράτησε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου ενάντια στη Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (GOP) στο Νιού Χαμσάιρ, ενισχύοντας τη θέση του ως το απόλυτο φαβορί και πλησιάζοντας προς μια ιστορική ρεβάνς με τον Τζο Μπάιντεν.

Η αντίπαλός του, υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα, παρά τη δεύτερη θέση της στην αναμέτρηση αυτής της κρίσιμης πολιτείας, όπου η ίδια ήλπιζε σε μια ανατροπή. Παραδεχόμενη την ήττα της, επέμεινε πως είναι «μια μαχήτρια» και πως «η κούρσα αυτή απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένας Ρεπουμπλικανός που έχει κερδίσει τόσο τις εσωκομματικές της Αϊόβα όσο και τις προκριματικές του Νιού Χαμσάιρ, δεν έχει χάσει ποτέ το χρίσμα του κόμματός του.

Παράλληλα, τα νομικά του προβλήματα δεν φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στη δημοτικότητά του. Ο μεγιστάνας εμφανίζεται τακτικά στο δικαστήριο μεταξύ των προεκλογικών συγκεντρώσεών του, αφού αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες σε τέσσερις υποθέσεις και διώκεται για δυσφήμηση.

Η «οργισμένη» ομιλία Τραμπ

Μολονότι εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια «μεγάλη βραδιά», ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία γεμάτη θυμό, χαρακτηρίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες «πτωχευμένη χώρα», ενώ επιτέθηκε στην Χέιλι η οποία αρνείται να αποσυρθεί από την κούρσα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, πως η Χέιλι μπορεί σύντομα να αποτελέσει στόχο μιας «έρευνας», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στόχευσε για ακόμα μία φορά τη μετανάστευση, μίλησε για τις τιμές της βενζίνης και τέλος, υποσχέθηκε «να εκδικηθεί αυτούς που τον θυμώνουν». «Δεν θυμώνω πολύ, απλά ανταποδίδω», τόνισε.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Χέιλι απάντησε στην «οργισμένη» και «ασυνάρτητη» ομιλία του, σημειώνοντας:  αν ο Τραμπ πάει τόσο καλά, γιατί είναι τόσο θυμωμένος;»

Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Τραμπ

Ο επιχειρηματίας, μολονότι βαδίζει με το βλέμμα του νικητή για υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, έχει μπροστά του ένα σημαντικό πρόβλημα: υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα του εκλογικού σώματος των Ρεπουμπλικανών και ένα μεγάλο κομμάτι ανεξάρτητων ψηφοφόρων, που έχουν δεσμευτεί να μην τον υποστηρίξουν στις εκλογές, εάν ανακηρυχθεί υποψήφιος.

Το ζήτημα αποκαλύφθηκε μετά τις δημοσκοπήσεις ενόψει των συνεδριάσεων της Άιοβα, όταν μια έρευνα των NBC News/Des Moines Register/Mediacom που αφορούσε σε ψηφοφόρους στην εν λόγω πολιτεία, διαπίστωσε ότι το 43% των υποστηρικτών της Χέιλι, δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ – Oρκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα η Χέιλι»

Νικητής και στο Νιου Χάμσαϊρ ο Τραμπ – Παραμένει στην κούρσα η Χέιλι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter