Ξεκινά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πάνω από 300.000 επιστρέφουν στην Αθήνα

Ξεκινά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πάνω από 300.000 επιστρέφουν στην Αθήνα

Χιλιάδες εκδρομείς επιστρέφουν στη «βάση» τους, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα του 2023. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από την Αθήνα έφυγαν περίπου 300.000 οχήματα τα οποία θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής κυρίως σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη του Πάσχα.

Μάλιστα η τροχαία έχει ήδη προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού οι ώρες αιχμής για σήμερα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ για αύριο, Τρίτη του Πάσχα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Μιλώντας στο OPEN, ο συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, Γ. Χανδάνος, τόνισε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή του κύριου όγκου των εκδρομέων. Το τμήμα από τον Ισθμό, μέχρι την Ελευσίνα, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από οχήματα, όπως και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που δέχεται την κυκλοφορία από την Κορίνθου-Πατρών και από τον Μορέα.

Δεν είναι πάντως ελληνικό το φαινόμενο, με τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργούνται από την επιστροφή των εκδρομέων, τόνισε ο κ. Χανδάνος, καθώς σημειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τις ημέρες των γιορτών.

Ήδη καταγράφεται αυξημένη κίνηση σε ορισμένα σημεία στην Ολυμπία Οδό και πιο συγκεκριμένα από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι τον Άγιο Χαράλαμπο και λίγα χιλιόμετρα πιο μετά σε ορισμένα σημεία μέχρι την Κινέτα. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα διόδια της Ελευσίνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter