Ξέρετε πώς να ποτίστε τα φυτά σας σωστά – Πώς να γλιτώσετε τα νερά που τρέχουν από τις γλάστρες

Ξέρετε πώς να ποτίστε τα φυτά σας σωστά – Πώς να γλιτώσετε τα νερά που τρέχουν από τις γλάστρες

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ποτίσετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας και να δείτε μετά από λίγο τη βεράντα σας γεμάτη νερά; Αυτό συμβαίνει επειδή ρίχνετε στις γλάστρες παραπάνω νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα φυτά σας.

Λάθος Νο1: Ελέγξτε τα φυτά σας πριν τα ποτίσετε Δεν θέλουν την ίδια ποσότητα νερού και ούτε την ίδια συχνότητα ποτίσματος όλα τα φυτά. Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα σε βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστών και αν νιώσετε ότι είναι σχετικά υγρό, τότε ποτίστε ελάχιστα το φυτό σας. Αν το ποτίσετε παραπάνω από όσο πρέπει, τότε το φυτό θα κρατήσει το νερό που χρειάζεται και θα αποβάλλει το υπόλοιπο στο κάτω μέρος της γλάστρας γεμίζοντας τον τόπο νερά.

Για να δείτε αν τα φυτά σας ρειάζονται νερό, βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα. Αν είναι υγρό μέχρι κάποιο βάθος τότε δεν χρειάζεται να τα ποτίσετε πολύ.

Λάθος Νο2: Δεν μελετάτε τα φυτά σας Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε κάθε πόσες μέρες πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια και τις γλάστρες σας. Αν τα ποτίζετε σε καθημερινή βάση τότε είναι λογικό η γλάστρα σας να γεμίζει με νερό.

Επιλέξτε βάσεις για τις γλάστρες που έχουν τρύπες από κάτω.

Λάθος Νο3: Δεν τοποθετείτε βάση κάτω από τη γλάστρα Η βάση στις γλάστρες είναι απαραίτητη για να μπορεί να βγαίνει μέσα σε αυτήν η έξτρα ποσότητα νερού που ίσως ρίξετε στο φυτό σας. Βάλτε σε όλες τις γλάστρες σας βάσεις για να μην χρειάζεται να σφουγγαρίζετε το μπαλκόνι σας καθημερινά.

Μέσα και έξω από το σπίτι όλες οι γλάστρες σας πρέπει να έχουν βάσεις, τις οποίες πρέπει να ελέγχετε για αν δείτε αν το φυτό σας πήρε όλο το νερό που χρειαζόταν ή αν είχε ήδη νερό στις ρίζες του και έτσι απέβαλλε την παραπάνω ποσότητα.

Η λύση Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις ή προτιμήστε γλάστρες χωρίς καθόλου τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί στο πότισμα των λουλουδιών καθώς θα πρέπει να ελέγχετε-με το κόλπο του δαχτύλου που σας είπαμε παραπάνω-πόσο νερό απορροφάνε τα φυτά σας πριν τους ρίξετε ακόμα περισσότερο.

Επίλεξτε αν θέλετε μια μεγάλη μακρόστενη βάση για να τοποθετήσετε στο εσωτερικό περισσότερες γλάστρες και να έχει μεγαλύτερο χώρο για να διαφύγει το νερό.

Πηγή: Spirossoulis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter