Χωρίς ειδικευμένους γιατρούς χιλιάδες καρκινοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων Νήσων

Χωρίς ειδικευμένους γιατρούς χιλιάδες καρκινοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων Νήσων

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιόνιου, ειδικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου περιγράφει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου με κοινοβουλευτική της ερώτηση.

Οπως αναφέρει «τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας ξεγυμνώθηκαν από χειρουργούς μαστού σε μία εποχή που ο καρκίνος του μαστού έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας γρίπης. Χιλιάδες γυναίκες της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και άλλων περιοχών που στηρίζουν τη θεραπευτική τους ελπίδα στα νοσοκομεία της Πάτρας, ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα», πλέον καλύπτονται από μία μόνο χειρουργό μαστού στο ΠΓΝΠ, καθώς στον «Άγιο Ανδρέα» μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση του χειρουργού μαστού δεν υπάρχει κανένας για να εξυπηρετήσει τις πάσχουσες».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας: «Η γυναίκα της περιοχής μας που διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδυναμία του άμεσου χειρουργείου που είναι καθοριστικό για τη θεραπεία της. Τα νοσοκομεία της Πάτρας ήταν στο κέντρο της θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου για τις γυναίκες της ευρύτερης περιφέρειας. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Πόσα περιστατικά να αντιμετωπίσει η μία χειρουργός; Η έλλειψη αυτή σημαίνει ότιη γυναίκα που θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τον Πύργο, την Κεφαλονιά, θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα, με τα έξοδα και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση και η οποία βέβαια δεν είναι μόνο για μία φορά. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι θα βρει κάποια άκρη για άμεση αντιμετώπιση σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία υπάρχουν λίστες αναμονής».

Τέλος ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πώς θα καλυφθούν τα κενά των χειρούργων μαστού και θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο ολιστικής αντιμετώπισης που απαιτείται για τις πάσχουσες από καρκίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter