Χρυσόστομος: Εμμένει στις σκοταδιστικές δηλώσεις του για τους βιασμούς – «Δεν αναθεωρώ»!

Χρυσόστομος: Εμμένει στις σκοταδιστικές δηλώσεις του για τους βιασμούς – «Δεν αναθεωρώ»!

Συνεχίζει τις σκοταδιστικές και μισογυνικές δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δωδώνης παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει σε σχέση με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Έχω ζήσει μία ζωή με αμφισβήτηση. Δεν με νοιάζει τίποτα. Χαίρετε και αγαλιάσθε. Λοιπόν, εν πάση περίπτωση, αυτά που είπα, όποτε θεωρώ εγώ θα τα αναθεωρήσω, αν χρειάζεται να τα αναθεωρήσω» είπε συγκεκριμένα στο Mega.

Όταν ο μητροπολίτης ρωτήθηκε εάν αναθεωρεί απάντησε ειδικότερα: «Δεν αναθεωρώ… αλλά σας λέω ότι με πήρανε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τους εξορκισμούς και ξεκινήσαμε αντί για εξορκισμούς γι’ αυτό».

Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε αδιανόητα σχόλια μιλώντας για το θέμα των αμβλώσεων.
Όπως είπε ότι τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός. Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει βιασμός.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του ο Μητροπολίτης Δωδώνης ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την τοποθέτησή του αυτή.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter