Υπερψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Υπερψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το νομοσχέδιο νομοσχέδιο – έκτρωμα με υπογραφή Κεραμέως για τα ΑΕΙ, φανερώνοντας την πλήρη απομόνωση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική πολιτική και ενώ πλήθος συλλόγων φοιτητών και διδασκόντων αλλά και εκπρόσωποι φορέων έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο με την -ειρωνική αν μη τι άλλο- ονομασία «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ονομαστική ψηφοφορία, από την οποία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ –σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις Συρίγου– σε σύνολο 213 βουλευτών, υπέρ της αρχής του νέου νομοθετικού πλαισίου τάχθηκαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν 56 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

Αξίζει να σημειωθεί πως αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής καθώς και επί του άρθρου 296 για τα πανεπιστημιακά δάση, είχε καταθέσει το ΚΚΕ. Η ΝΔ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί 29 άρθρων και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα άρθρα 7 και 18.

Διαβάστε επίσης: Έκθεση – κόλαφος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το νομοσχέδιο – έκτρωμα Κεραμέως

Είχε προηγηθεί η πολιτικά φορτισμένη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές του δημόσιου πανεπιστημίου, με τους υβριστές της Δημοκρατίας. Γιατί όποιος υβρίζει το πανεπιστήμιο, όποιος αναθεωρεί τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, είναι και υβριστής της Δημοκρατίας. Εμείς θέλουμε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο χωρίς ταξικούς φραγμούς γιατί ονειρευόμαστε μία ανοιχτή κοινωνία. Και θα το πετύχουμε».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως: «Δεν συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο κανείς από τους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους, κανείς, οι σύγκλητοι, οι σύλλογοι καθηγητών, όλες οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα πανεπιστήμια, η σύνοδος των πρυτάνεων, οι φοιτητές, κανείς ούτε καν η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΑΠ» και αναφερόμενος στην αθλιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση στον Real FM με την αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για τον πιο κυνικό, αλαζόνα και διχαστικό Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Εκτσογλανισμός» κ. Μητσοτάκη είναι όταν ο Λιγνάδης καταδικάζεται για βιασμούς και κυκλοφορεί ελεύθερος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter