Υποψήφια με το ΚΚΕ η Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη

Υποψήφια με το ΚΚΕ η Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη

Συνεχίζει το ΚΚΕ τη διεύρυνση των ψηφοδελτίων με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς ενώ τα ενισχύει  με νέες υποψηφιότητες από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης. Με το ΚΚΕ θα δώσουν  την εκλογική μάχη ως υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές  του Μαΐου 2023 η Δρ πολιτικός μηχανικός και πρώην βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, η οποία προέρχεται από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, ο Καθηγητής Γαστρεντερολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Κώστας Τριανταφύλλου  και ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, στο οποίο επικεφαλής είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε κάνει πολιτική δήλωση στην οποία ανέφερε ότι συμπαρατάσσεται με το ΚΚΕ, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι το κόμμα που μπορεί να συμβάλει στη δικαίωση πανανθρώπινων ιδεών και αγώνων της Αριστεράς και στην επανάκτηση του ηθικού της πλεονεκτήματος.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη έχει εκλεγεί τέσσερις  φορές βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης – με τον Συνασπισμό (2000), με τον ΣΥΡΙΖΑ (2004) και με τη ΔΗΜΑΡ (Μάϊο 2012 και Ιούνιο 2012), από την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2015 – ενώ έχει διατελέσει νομάρχης Θεσσαλονίκης. Την ανακοίνωση ότι η Ασημίνα Ξηροτύρη εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την έκανε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μια μέρα μετά τη συνάντησή τους (9 Απριλίου 2023) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετέχουν επίσης ο  Διονύσης Τσακνής, τραγουδιστής και συνθέτης, και ο Γιώργος Ρούσσης, καθηγητής πανεπιστημίου. Υποψήφια είναι και η γραφίστρια και στέλεχος της Τ.Ο. Ροδόπης του ΚΚΕ, Γιουσούφ Εμπρού, από τη μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ζει και εργάζεται στη Ροδόπη και είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμμετέχουν επίσης και τρεις Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού: η Άννα Γρηγοριάδου, διδάκτορας Περιβαλλοντικών Θεμάτων (Βερολίνο, Γερμανία), ο Παναγιώτης Ρετζελάς, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, University College London (Μπέρμιγχαμ, Μ. Βρετανία) και ο Παναγιώτης Αλωπούδης, νοσηλευτής, μέλος του επιχειρησιακού Συμβουλίου στα νοσοκομεία Rems-Murr-Kliniken και μέλος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Ver.di (Σόρντορφ, Στουτγκάρδη, Γερμανία).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter