Υπόθεση Ασημακοπούλου: Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και το στέλεχος της ΝΔ ως ύποπτοι για τη διαρροή των emails

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και το στέλεχος της ΝΔ ως ύποπτοι για τη διαρροή των emails

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις παραιτήσεις του Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Νίκου Θεοδωρόπουλου, στον απόηχο του σκανδάλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων.

Συγκεκριμένα, η αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, όπως και του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ανοίγουν το δρόμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, που χειρίζεται την έρευνα, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, να τους καλέσει ως υπόπτους!

Διαβάστε επίσης: Νίκος Θεοδωρόπουλος: Ζητούσε και τα ρέστα ο κομιστής της λίστας των αποδήμων

Και μπορεί η Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, να καταβάλλουν προσπάθειες, για να περιοριστεί το θέμα σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών, δεν αποκλείεται η υπόθεση να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη, ακόμη και σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν προκύψει εμπλοκή της υπουργού Νίκης Κεραμέως!

Μέχρι τώρα πάντως, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, που χειρίζεται την έρευνα, έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από ευρωβουλευτές και από άλλα πρόσωπα, που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ δεν έχει καλέσει ακόμη μάρτυρες.

Η προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορούσαν διαρροή των emails κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή μετά από καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Ασημακοπούλου: «Τεράστιο σκάνδαλο που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών»

Κατά μέτωπο επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για Ασημακοπούλου: «Επικοινωνιακές οι παραιτήσεις-Παραμάγαζο το υπουργείο»

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το χρονικό της παραίτησης της… «αθώας» Άννας-Μισέλ

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter