Κατά μέτωπο επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για Ασημακοπούλου: «Επικοινωνιακές οι παραιτήσεις-Παραμάγαζο το υπουργείο»

Κατά μέτωπο επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για Ασημακοπούλου: «Επικοινωνιακές οι παραιτήσεις-Παραμάγαζο το υπουργείο»

Σφοδρές είναι οι επιθέσεις που εξαπολύουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ομογενών από το υπουργείο Εσωτερικών προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το χρονικό της παραίτησης της… «αθώας» Άννας-Μισέλ

«Οι συμφωνημένες καρατομήσεις με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να “μπαλώσει” επικοινωνιακά το ζήτημα δεν αποτελούν απαντήσεις, τις οποίες και απαιτούμε» τονίζει σε δήλωσή του ο Σωκράτης Φάμμελος, τονίζοντας πως Μητσοτάκης, Κεραμέως και ΝΔ είναι βαθιά εκτεθειμένοι.

«Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι τα e-mails έφυγαν από το ΥΠ.ΕΣ και κατέληξαν στη ΝΔ για να συνεχιστεί η διαδρομή προς μια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου που έχει την ευθύνη των εκλογών -και όχι μόνο για την ευρωβουλή- με τη ΝΔ. Τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε; Αυτή υπόθεση είναι σίγουρα δύσοσμη και σκανδαλώδεις και θα μας απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα» λέει από τη μεριά της η Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας πως η αποπομπή των δύο γραμματέων του υπουργείου δεν καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ…

«Με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια. Ενός σκανδάλου που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του. Ωστόσο, με την καρατόμηση του ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την «παραίτηση» του Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού «παραμάγαζου» της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει» είχε πει νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

«Με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια. Ενός σκανδάλου που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του. Ωστόσο, με την καρατόμηση του ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την «παραίτηση» του Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού «παραμάγαζου» της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, η κ. Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο Γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ.

Πέρασε μόνο μία εβδομάδα, από τις 7 Μαρτίου, όταν η κ. Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το ΥΠΕΣ δεν είχε σχέση με την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το ίδιο είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Στην περίπτωση της κ. Ασημακοπούλου μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις», όπως μας έχει συνηθίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς κόστος ο Πρωθυπουργός: τι άλλο δεν μας λένε; Η ευρωβουλεύτρια ήταν η μόνη που απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών ή απλώς η πρώτη που εκτέθηκε κάνοντας χρήση τους; Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με μια αντιθεσμική «πρωτοτυπία» της κυβέρνησης, η οποία προφανώς έχει την σκοπιμότητά της: οι «ποινές» επιβλήθηκαν πριν παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία των ερευνών και προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ένοχοι και τα παραπτώματα.

Μπροστά στα μάτια των πολιτών ξεδιπλώνεται μία ακόμα επιχείρηση συγκάλυψης, ακόμα μια υπόθεση πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που ευτελίζονται, ένας ακόμη λόγος διασυρμού μας στην Ευρώπη. Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης; Τέσσερις έρευνες σε εξέλιξη επί δύο βδομάδες και κανένα αποτέλεσμα, καμία ανακοίνωση».

H δήλωση του Προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου:

«Δύο εβδομάδες από τη αποκάλυψη της χρήσης προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας από την κυρία Ασημακοπούλου -για προώθηση της υποψηφιότητας της-, ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται η υποψηφιότητά της από τις ευρωεκλογές και ότι έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, ενώ δημοσιεύματα μιλούν για καρατομήσεις.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει την σοβαρότητα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, που αφορά σε παραβίαση του Συντάγματος, βασικών ευρωπαϊκών κανόνων και του κράτος δικαίου στη χώρα μας, και για το λόγο αυτό στις 5.3.2024 συναντήσαμε τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συμφωνημένες καρατομήσεις με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ‘μπαλώσει’ επικοινωνιακά το ζήτημα δεν αποτελούν απαντήσεις, τις οποίες και απαιτούμε!

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι όπως και συνολικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα προσωπικά δεδομένα που οι πολίτες παρέχουν στην πολιτεία δεν είναι εργαλείο για την προώθηση της ΝΔ ούτε λάφυρο κομματικών μηχανισμών και κομματικών γραφείων.

Απαιτείται πλήρης και ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου, απόδοση των ποινικών ευθυνών αλλά και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Και εφόσον ισχύει ότι η διαρροή δεδομένων έγινε το Μάιο του 2023, το ζήτημα αφορά και την τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές».

Όμως παράλληλα προκύπτει και σειρά νέων ερωτημάτων για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις με απόλυτη διαφάνεια:

– Ποιοι διέρρευσαν σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα στη συγκεκριμένη περίπτωση;

– Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και πότε;

– Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είχε πλήρη άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ότι λειτούργησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;

– Είναι ασφαλή σήμερα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλα Υπουργεία και σε ποια χέρια έχουν φτάσει;

– Μπορεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και το κράτος δικαίου;

Κεχαγιά: Δεν ξέρουμε το βάθος του σκανδάλου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» παρενέβη το μεσημέρι της Παρασκευής η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε τα εξής: «Ήθελα να σχολιάσω όσα τεκταίνονται σε σχέση με το σκάνδαλο που έχει ως αφετηρία το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την παραδοχή του κ. Μαρινάκη για τη διαδρομή των e-mails και των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, τα οποία κατέληξαν στα χέρια της κας Ασημακοπούλου -ενδεχομένως και άλλων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Όλο αυτό που συνέβη καταδεικνύει και αποκαλύπτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί ως παραμάγαζο της ΝΔ, ως παραμάγαζο του κυβερνώντος κόμματος».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, Κατερίνας Ακριβοπούλου, για το αν καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ η αποπομπή των δύο γραμματέων του ΥΠΕΣ, η εκπρόσωπος Τύπου απάντησε: «Όχι βεβαίως. Διότι δεν ξέρουμε ποιο είναι το βάθος αυτού του σκανδάλου. Αυτά που λέει ο κ. Μαρινάκης και παραδέχεται η κυβέρνηση είναι μόνο αυτά που λέει η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν ξέρουμε τί άλλο μπορεί να υπάρχει πίσω από τη διαδρομή των email και την όλη διαδικασία.

Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι τα e-mails έφυγαν από το ΥΠΕΣ και κατέληξαν στη ΝΔ για να συνεχιστεί η διαδρομή προς μια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου που έχει την ευθύνη των εκλογών -και όχι μόνο για την ευρωβουλή- με τη ΝΔ. Τί άλλο μπορούμε να υποθέσουμε; Αυτή υπόθεση είναι σίγουρα δύσοσμη και σκανδαλώδεις και θα μας απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα».

Δείτε επίσης: Τι όπλα φορτώνουν τα ουκρανικά μεταγωγικά Antonov στην Ελευσίνα; (Photos)

Conference League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ο Κασσελάκης εισέβαλλε στο πλατό του Λιάγκα: «Είμαι αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν μπορείς να έχεις λίγο σεβασμό;» (Video)

Παρουσιάστηκε στο στρατόπεδο της Θήβας ο Στέφανος Κασσελάκης – Η αγκαλιά με τον πατέρα του (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter