Υπόθεση Καϊλή: Ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο αντιΣΥΡΙΖΑ Μητσοτακικό μέτωπο

Μην προσπερνάτε αβίαστα τις πολιτικές εξελίξεις της υπόθεσης Καϊλή ακόμη κι αν πρέπει να περιμένουμε να δούμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και την εξέλιξη της έρευνας των Βελγικών αρχών.

Η κα. Καϊλή, με πολλές δηλώσεις της, είχε εντάξει τον εαυτό της στο λεγόμενο αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο και απολάμβανε την μιντιακή προστασία που της προσέφερε. Είχε εκφραστεί ανοιχτά για τη «σκευωρία» της Novartis και για τη σπίλωση (κατά τη γνώμη της) των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στο έγγραφο του FBI ότι μπορούν να ερευνηθούν από τις Ελληνικές αρχές (Εισαγγελία Διαφθοράς), είχε ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο τελευταίος (και πολλοί υπουργοί) είχε εκθειάσει την πολιτική συμπεριφορά της στηρίζοντάς την ακόμη και στη διεκδίκηση μιας θέσης αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο!

Επιπροσθέτως η κα. Καϊλή είχε υιοθετήσει όλο το ακροκεντρώο φραστικό οπλοστάσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Το κόμμα της και ο κ. Ανδρουλάκης την ανέχθηκε όταν σφύριζε αδιάφορα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν λειτουργούσε εντός των Βρυξελλών ως βουλεύτρια του Λαϊκού κόμματος και όχι των Σοσιαλιστών και όταν εκθείασε το Κατάρ την ώρα που σύσσωμος ο πλανήτης μιλούσε για τους χιλιάδες εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα εργοτάξια του Παγκοσμίου Κυπέλου ποδοσφαίρου.

Η διαγραφή της χθες το βράδυ από το ΚΙΝΑΛ δεν ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης αλλά ανάγκης αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Αυτό θα καταγραφεί στα αρνητικά του κ. Ανδρουλάκη. Όπως καταγράφεται στα αρνητικά του κ. Μητσοτάκη μια ακόμη πολιτική συμπάθεια με έφεση στην παραβατικότητα. Είναι πολλοί οι «Πατσηδες» που μαζεύτηκαν στη γαλάζια πολυκατοικία και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη και οι «άριστοι» πέριξ αυτού τελικά παράγουν πολύ περισσότερα σκάνδαλα από όσα μπορεί να κρύψουν τα συστημικά κανάλια.

Η κα. Καϊλή είναι το δεύτερο σοβαρότατο πλήγμα που δέχεται η πτέρυγα που προωθεί την επανάληψη της συνεργασίας Σαμαρά -Βενιζέλου αυτήν τη φορά με Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη. Το πρώτο ήταν η παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Προφανώς η ανασύστασή του μετά την κάλπη φαντάζει πλέον ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το πουλόβερ του κεντρώου Μητσοτάκη και του επιτελικού του κράτους ξηλώνεται πολύ καιρό τώρα. Ενδεχομένως να έχουμε φτάσει στα μανίκια, οι δημοσκόποι του θα αρχίσουν να δυσκολεύονται στο α κρυφτούλι τους με τους αριθμούς και ακόμη και τα ανώνυμα ακάουντ της «Ομάδας (αν)αλήθειας» στο twitter μοιάζουν τόσο παράταιρα σαν να τουιτάρουν εξωτικές παραλίες την ώρα που έξω ρίχνει χαλάζι!

Για την ουσία (γιατί πάντα υπάρχει η ουσία) η εκτεταμένη διαφθορά, η ατιμωρησία των ισχυρών & η διαπλοκή της οικονομικής με την πολιτική ελίτ με στόχο τα κρατικά και κοινοτικά κονδύλια ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας παράγοντας περισσότερα σκάνδαλα απ’ όσα μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη.

Ετικέτες