Εύα Καϊλή: Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις – Τέλος από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής

Εύα Καϊλή: Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις – Τέλος από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, καθώς σήμερα το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις των βελγικών αρχών.

Ειδικότερα, σε ανακοινώσεις θα προβούν σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα το μεσημέρι, οι δικαστικές αρχές του Βελγίου, σχετικά με τους πέντε συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και η Εύα Καϊλή, που κατηγορούνται για διαφθορά, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα σήμερα το πρωί.

Οι ανακοινώσεις της Εισαγγελίας θα αφορά το αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά των πέντε πολιτικών προσώπων που κρατούνται.

Εκτός της κ. Καϊλή, οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών και πρόεδρος της ΜΚΟ Fight Impunity, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο σύντροφος της κ. Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιζεντίνι. Συνελήφθησαν επίσης η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι, στο Μπέργκαμο που ζει ο πρώην ευρωβουλευτής και η οικογένειά του, με τις δύο γυναίκες να κατηγορούνται επίσης για διαφθορά.

Υπενθυμίζεται πως η προσαγωγή της κ. Καϊλή και άλλων τεσσάρων ατόμων, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς, για μια υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της κ. Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας “L’Echo”, η κ. Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία. Οι ανακριτές συνέλαβαν και τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Εν τω μεταξύ, ήδη από το Σάββατο έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβούλιου.

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα αναστέλλει με άμεση εφαρμογή όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Εύα Καϊλή, ενώ με ανάρτησή του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρέθεσε και τη σχετική απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δρομολογείται η καθαίρεση της Καϊλή από αντιπρόεδρος

Σχοινάς σε γραμμή… Καϊλή: «Υμνοι» για τα «αδιανόητα πράγματα» που έχει κάνει το Κατάρ

Τσάντες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της Καϊλή – Ποιοι άλλοι εμπλέκονται

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter