Υποβρύχιο Titan: Εντοπίστηκαν συντρίμμια – Τι ανακοίνωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Υποβρύχιο Titan: Εντοπίστηκαν συντρίμμια – Τι ανακοίνωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Συντρίμμια που θα μπορούσαν να ανήκουν στο εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan, εντοπίστηκαν εντός της περιοχής έρευνας από ένα ROV κοντά στον Τιτανικό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Το πεδίο των συντριμμιών βρέθηκε από ένα τηλεχειριζόμενο όχημα που αναπτύχθηκε από το Horizon Arctic, ένα καναδικό σκάφος. Το ROV, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κάμερες και σόναρ, είχε καταφέρει να φτάσει με επιτυχία στον πυθμένα της θάλασσας.

Οι αρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter. Πάντως δεν είναι σαφές αν το πεδίο αυτό των συντριμμιών συνδέεται με το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00) ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου Titan.

Τα συντρίμμια είναι μέρη του υποβρυχίου που αγνοείται, λέει εμπειρογνώμονας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Sky News, ο εμπειρογνώμονας David Mearns δήλωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν κατά την έρευνα για το Titan «δείχνουν» να είναι τμήματα του υποβρυχίου. Όπως τόνισε ο ίδιος πρόκειται για ένα πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο.

Ίσως υπήρξε «στιγμιαία κατάρρευση» του υποβρυχίου λέει ο συνιδρυτής της OceanGate

Ο άνθρωπος που ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον αγνοούμενο χειριστή του υποβρύχιου Stockton Rush δήλωσε στο BBC ότι μπορεί να υπήρξε «στιγμιαία κατάρρευση» του σκάφους.

Ο Guillermo Sohnlein είπε ότι δεν θα τον εξέπληττε αν υπήρχε κάτι στην επιφάνεια: Ξέρω ότι το πρωτόκολλό μας μετά την απώλεια επικοινωνίας είναι ο χειριστής να βγάλει στην επιφάνεια το υποβρύχιο. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό θα έκανε πιθανότατα ο Stockton, τόνισε.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου βλέποντας τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται είναι ότι επιπλέουν στην επιφάνεια και είναι απλά πολύ δύσκολο να βρεθούν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ανεξάρτητα από το υποβρύχιο, όταν λειτουργείς σε βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη σε κάθε υποβρύχιο που αν υπάρξει βλάβη θα επέλθει στιγμιαία κατάρρευση. Αν αυτό συνέβη, θα είχε συμβεί πριν από τέσσερις ημέρες», δήλωσε.

Ο Sohnlein, ο οποίος έφυγε από την OceanGate πριν από 10 χρόνια, δήλωσε ότι δεν θα είχε ενεργήσει διαφορετικά υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι πέντε ζάμπλουτοι επιβάτες του υποβρυχίου
Σύμφωνα με την Daily Mail, το πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων, πέραν του Διευθύνοντος Συμβούλου της OceanGate, Στόκτον Ρας, αποτελείται από τους ακόλουθους: Χάμις Χάρντινγκ, Διευθύνων Σύμβουλο της Action Aviation στο Ντουμπάι, τον Γάλλο Εξερευνητή Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών, και τον Σεχζάντα Νταβούντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του Πακιστάν, με τον γιο του Σουλεμάν.

Ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας

Ο Στόκτον Ρας, Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Inc είχε εκπαιδευθεί ως πιλότος και είχε αναδειχθεί, μάλιστα, ως ο youngest jet transport rated pilot του κόσμου σε ηλικία 19 ετών.

Πέρα όμως από ιδρυτής και CEO της εταιρείας που έχει αναλάβει την αποστολή προς το ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρας ίδρυσε και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης OceanGate Foundation που είχε ως στόχο την αξιοποίηση της υποβρύχιας τεχνολογίας για νέες ανακαλύψεις στον τομέα της ιστορίας και της αρχαιολογίας.

Ο δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ  

Ο Χάμις Χάρντινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Action Aviation στο Ντουμπάι, είχε προχωρήσει σε ανάρτηση το Σάββατο την απόφαση του να συμμετέχει στο εξερευνητικό αυτό ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά. Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, σε 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

Ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ

Ένας από τους επιβάτες είναι και ο Γάλλος Εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών. Περιγράφεται από την OceanGate ως «ο μεγαλύτερος εξερευνητής του Τιτανικού». οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της OceanGate περιγράφεται ως «ο μεγαλύτερος εξερευνητής του Τιτανικού».

Πακιστανός μεγιστάνας μεταξύ των επιβαίνοντων

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν και ο γιος του ήταν μεταξύ των πέντε ατομων που αγνοούνται στο υποβρύχιο που ξεκίνησε για να δει το ναυάγιο.

Πρόκειται για τον Σεχζάντα Νταβούντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του Πακιστάν, ο οποίος διαχειρίζεται το Ινστιτούτο SETI, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Καλιφόρνια και τον γιο του Σουλεμάν.

Διαβάστε επίσης: 

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για την τύχη του υποβρυχίου Titan – Οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες (Photos)

«Κλείνει το παράθυρο» για διάσωση των επιβατών του υποβρυχίου Titan: Τελείωσε το οξυγόνο – Δραματικές ώρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter