Υποβρύχιο Titan: Νεκροί οι 5 επιβάτες – Η επίσημη ανακοίνωση της OceanGate

Υποβρύχιο Titan: Νεκροί οι 5 επιβάτες – Η επίσημη ανακοίνωση της OceanGate

«Τώρα πιστεύουμε ότι ο CEO μας Stockton Rush, Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeoletδυστυχώς έχουν χαθεί» αναφέρει σε δήλωσή της η OceanGate, επιβεβαιώνοντας τον τραγικό επίλογο για τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan που είχε χαθεί στα βάθη του Ατλαντικού, σε πορεία προς τον Τιτανικό.

Τα συντρίμμια του βαθυσκάφους Titan εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα μακριά από την πλώρη του κουφαριού του Τιτανικού.

Ο συνιδρυτής της OceanGate, της εταιρείας που διαχειρίζεται το υποβρύχιο Titan, ανέφερε ότι μπορεί να υπήρξε «στιγμιαία εσωτερική κατάρρευση των συστημάτων» του σκάφους. Ο Γκιγιέρμο Σονχάιμ, που ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον Στόκτον Ρας, ο οποίος βρίσκεται στο Titan, ανέφερε στο BBC:

«Γνωρίζω ότι το πρωτόκολλό μας σε περίπτωση προβλήματος επικοινωνίας προβλέπει ο κυβερνήτης να εμφανίσει το υποβρύχιο. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό θα έκανε μάλλον ο Στόκτον.».

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan – Πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας (Photos)

Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί το βαθυσκάφος, επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα ήξερε ότι ανεβαίνει και δεν θα ήξερε πού να ψάξει.

Φοβάμαι από όλο αυτό το θέμα, παρακολουθώντας τις επιχειρήσεις να ξεδιπλώνονται είναι ότι αιωρούνται στην επιφάνεια και είναι απλώς πολύ δύσκολο να βρεθούν». Ο ίδιος, είπε ωστόσο ότι υπάρχει πιθανότητα να είχε σημειωθεί μια καταστροφική κατάρρευση των συστημάτων.

«Αυτό που ξέρω είναι όταν βρίσκεσαι σε μεγάλο βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη σε οποιοδήποτε υποβρύχιο, που αν υπάρξει βλάβη, θα δημιουργούσε μια στιγμιαία εσωτερική κατάρρευση. Αν ισχύει αυτό, συνέβη πριν από τέσσερις ημέρες».

https://www.youtube.com/watch?v=lOyihMSvIKc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Πηγή: SkyNews, AFP, ABC

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός επίλογος για το υποβρύχιο Titan – «Οι επιβάτες δυστυχώς έχουν χαθεί», λέει η ΟceanGate

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter